Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 maart 2013
 

Zakenvrouw van het jaar 2013 trots bestuurslid Jong Ondernemen

 
 

Heleen van Oord, oprichter en eigenaar van DQNA Media Group, is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar 2013. Van Oord is sinds anderhalf jaar bestuurslid van stichting Jong Ondernemen.

Heleen van Oord: "Het is mijn stellige overtuiging dat ondernemerschap al op jonge leeftijd gestimuleerd kan en moet worden. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al jong in contact komen met ondernemerschap zich beter ontwikkelen. Mijn geluk – ik kom uit een ondernemersgezin - gun ik anderen ook. Bij ondernemende kinderen neemt het analytisch vermogen toe. Ze zijn creatiever. Ze hebben meer zelfvertrouwen.
Daarom heb ik ook meteen JA gezegd toen ik 1,5 jaar geleden werd gevraagd om toe te treden tot het bestuur van stichting Jong Ondernemen." 

Rolmodel voor jonge ondernemers
Van Oord volgt Jacqueline Zuidweg – Zuidweg & Partners – op als Zakenvrouw van het jaar. Zuidweg sinds een paar maanden ook bestuurslid van Jong Ondernemen.
Directeur van Jong Ondernemen Arko Veefkind is trots: "We hebben nu twee Zakenvrouwen van het jaar in ons bestuur. Daar zijn we enorm blij mee. Zij zijn een heel mooi rolmodel voor de jongeren die wij middels onze programma’s leren ondernemen."
De Zakenvrouw van het jaar is een Nederlandse prijs waarmee een succesvolle vrouw wordt onderscheiden. De zakenvrouw van het jaar is een voorbeeld voor andere vrouwen die succes in het bedrijfsleven nastreven. De bekendmaking vond plaats op maandag 18 maart in Huis ter Duin in Noordwijk Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport riep Heleen van Oord uit tot Zakenvrouw van het jaar 2013.

Learning by doing
Jong Ondernemen biedt via speciale onderwijsprogramma’s scholieren van basis- tot wetenschappelijk onderwijs de kans om al doende het ondernemerschap te ontdekken. En dat is hard nodig, want jongeren overwegen al te weinig het ondernemerschap als serieuze carrièremogelijkheid. Op vmbo-, mbo-, hbo- en wo-niveau runnen de studenten van Jong Ondernemen een jaar lang hun eigen bedrijf. En leren dus al doende wat het hebben van een eigen zaak inhoudt. Onder begeleiding van een docent en een ondernemer schrijven de jonge ondernemers een bedrijfsplan, denken ze na over financieringsmogelijkheden en brengen ze hun eigen, vaak innovatieve product of dienst op de markt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken