Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 maart 2013
 

Zakenvrouw van het jaar 2013 trots bestuurslid Jong Ondernemen

 
 

Heleen van Oord, oprichter en eigenaar van DQNA Media Group, is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar 2013. Van Oord is sinds anderhalf jaar bestuurslid van stichting Jong Ondernemen.

Heleen van Oord: "Het is mijn stellige overtuiging dat ondernemerschap al op jonge leeftijd gestimuleerd kan en moet worden. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al jong in contact komen met ondernemerschap zich beter ontwikkelen. Mijn geluk – ik kom uit een ondernemersgezin - gun ik anderen ook. Bij ondernemende kinderen neemt het analytisch vermogen toe. Ze zijn creatiever. Ze hebben meer zelfvertrouwen.
Daarom heb ik ook meteen JA gezegd toen ik 1,5 jaar geleden werd gevraagd om toe te treden tot het bestuur van stichting Jong Ondernemen." 

Rolmodel voor jonge ondernemers
Van Oord volgt Jacqueline Zuidweg – Zuidweg & Partners – op als Zakenvrouw van het jaar. Zuidweg sinds een paar maanden ook bestuurslid van Jong Ondernemen.
Directeur van Jong Ondernemen Arko Veefkind is trots: "We hebben nu twee Zakenvrouwen van het jaar in ons bestuur. Daar zijn we enorm blij mee. Zij zijn een heel mooi rolmodel voor de jongeren die wij middels onze programma’s leren ondernemen."
De Zakenvrouw van het jaar is een Nederlandse prijs waarmee een succesvolle vrouw wordt onderscheiden. De zakenvrouw van het jaar is een voorbeeld voor andere vrouwen die succes in het bedrijfsleven nastreven. De bekendmaking vond plaats op maandag 18 maart in Huis ter Duin in Noordwijk Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport riep Heleen van Oord uit tot Zakenvrouw van het jaar 2013.

Learning by doing
Jong Ondernemen biedt via speciale onderwijsprogramma’s scholieren van basis- tot wetenschappelijk onderwijs de kans om al doende het ondernemerschap te ontdekken. En dat is hard nodig, want jongeren overwegen al te weinig het ondernemerschap als serieuze carrièremogelijkheid. Op vmbo-, mbo-, hbo- en wo-niveau runnen de studenten van Jong Ondernemen een jaar lang hun eigen bedrijf. En leren dus al doende wat het hebben van een eigen zaak inhoudt. Onder begeleiding van een docent en een ondernemer schrijven de jonge ondernemers een bedrijfsplan, denken ze na over financieringsmogelijkheden en brengen ze hun eigen, vaak innovatieve product of dienst op de markt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken