Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 december 2010
 

FNV: verplicht werkgevers arbeidsgehandicapten in dienst te nemen

 
 

Het Kabinet wil 120 miljoen euro bezuinigen op de sociale werkvoorziening en mensen met een arbeidshandicap zoveel mogelijk bij een reguliere werkgever aan de slag laten gaan.

Tijdens de presentatie van het boek 'bijzondere werknemers', pleitte Abvakabo FNV-voorzitter Edith Snoey daarom voor een werkgeversregeling die hen verplicht om arbeidsgehandicapten in dienst te nemen. Die bereidheid was tot nu toe ver te zoeken. 

Bijzondere werknemers
In het boek 'bijzondere werknemers' vertellen 21 mensen uit de sociale werkvoorziening hun persoonlijke verhaal. De FNV wil met het boek de mensen die werkzaam zijn in de sociale werkvoorziening een gezicht geven. Er wordt vaak over hen gepraat, maar veel te weinig met hen of door hen. Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV vakcentrale overhandigde het boek aan de 21 mensen die hun levensverhaal hebben gedeeld in het boek. "WSW-er zijn, is geen keuze. Iedereen kan WSW'er zijn, of worden. Je familielid, je buurvrouw en niet te vergeten uzelf. Een beperking kunt u immers hebben, maar ook krijgen. En dan wilt u toch aan de slag blijven. Meewerken, meegenieten en meeverdienen. Gewaardeerd worden om uw prestaties. En dat hebben de hoofdpersonen uit het boek namens alle 100.000 mensen in de sociale werkvoorziening prachtig verwoord in dit boek."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken