Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 maart 2013
 

Isolerend glas nu ook onder gunstig btw-tarief

 
 

Het plaatsen van dubbel glas valt sinds 1 maart onder het verlaagde btw-tarief van zes procent. Het uitvoeren van andere maatregelen voor woningisolatie viel al eerder onder een gunstige btw-regeling.

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft berekend dat de btw-korting voor het toepassen van vloer-, dak-, spouwmuur en glasisolatie bij een gemiddelde eengezinswoning een voordeel van 1.300 euro oplevert. 

Renovatie en herstel
Vanaf 1 maart valt ook renovatie en herstel voor woningen ouder dan twee jaar onder verlaagd btw-tarief. Daarmee is het nog gunstiger voor bewoners om hun woning te verbouwen, goed te isoleren of duurzame energiemaatregelen zoals zonnepanelen toe te passen. Milieu Centraal raadt woningeigenaren die gaan verbouwen aan te letten op goede isolatie, zoals extra dakisolatie bij een opbouw en HR++glas in een aanbouw. 

Isolatie
In 2009 verlaagde de overheid het btw-tarief voor vloerisolatie, dakisolatie en gevelisolatie van woningen voor onbepaalde tijd van negentien naar zes procent. Dit lage tarief geldt voor arbeidsloon én materialen als de materiaalkosten minder dan de helft van de totale kosten beslaan. Dit in tegenstelling tot het lage btw-tarief voor renovatie en herstel, dat alleen geldt voor arbeidsloon en niet voor materiaalkosten. De btw-korting voor renovatie en herstel loopt vooralsnog voor een jaar, die voor woningisolatie heeft nog geen einddatum.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Habrobouw - Joost Hak  |   | 
30-06-2015
 | 
16:31 uur
Leuk om deze oude berichtgeving te lezen. Ik denk dat de maatregelen vanuit de overheid succesvol geweest zijn!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken