Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 februari 2013
 

Groei leasevloot niet te danken aan bestelauto's

 
 

Het aantal lease-auto's (personenauto's en bestelauto's) in Nederland is vorig jaar gestegen met 0,7 procent tot 713.200 stuks. De leden van de VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, hebben in de totale vloot een aandeel van 88,3 procent (630.000 auto's).

Het aantal geleaste personenauto's steeg het afgelopen jaar naar 577.400 exemplaren. Een plus van 2,8 procent. Het aantal bestelauto's in de lease daalde echter naar 135.800, een min van 7,3 procent. De gehele leasevloot steeg licht in 2012: 0,7 procent. Waarbij de groei met name in de eerste twee kwartalen zat. 

Terugval bestelauto's
Renate Hemerik, directeur VNA: "Met name de terugval van de bestelauto's is opvallend. Over het vierde kwartaal van 2012 alleen al noteerden onze leden in dat segment een stevige daling van bijna 2.500 exemplaren. En ook bij de personenauto's zat het venijn in de staart. Schreven we in de eerste helft van het jaar nog een nette plus bij de personenauto's, in het derde en vierde kwartaal liep de VNA-vloot weer wat terug. Daar deed een opleving van de instroom van nieuwe lease-auto's in december niks aan af. Conclusie: we sluiten 2012 gelukkig af met een bescheiden groei, die we vooral te danken hebben aan het eerste half jaar."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken