Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 februari 2013
 

Groei leasevloot niet te danken aan bestelauto's

 
 

Het aantal lease-auto's (personenauto's en bestelauto's) in Nederland is vorig jaar gestegen met 0,7 procent tot 713.200 stuks. De leden van de VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, hebben in de totale vloot een aandeel van 88,3 procent (630.000 auto's).

Het aantal geleaste personenauto's steeg het afgelopen jaar naar 577.400 exemplaren. Een plus van 2,8 procent. Het aantal bestelauto's in de lease daalde echter naar 135.800, een min van 7,3 procent. De gehele leasevloot steeg licht in 2012: 0,7 procent. Waarbij de groei met name in de eerste twee kwartalen zat. 

Terugval bestelauto's
Renate Hemerik, directeur VNA: "Met name de terugval van de bestelauto's is opvallend. Over het vierde kwartaal van 2012 alleen al noteerden onze leden in dat segment een stevige daling van bijna 2.500 exemplaren. En ook bij de personenauto's zat het venijn in de staart. Schreven we in de eerste helft van het jaar nog een nette plus bij de personenauto's, in het derde en vierde kwartaal liep de VNA-vloot weer wat terug. Daar deed een opleving van de instroom van nieuwe lease-auto's in december niks aan af. Conclusie: we sluiten 2012 gelukkig af met een bescheiden groei, die we vooral te danken hebben aan het eerste half jaar."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken