Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Groei leasevloot niet te danken aan bestelauto's

26 februari 2013 - Het aantal lease-auto's (personenauto's en bestelauto's) in Nederland is vorig jaar gestegen met 0,7 procent tot 713.200 stuks. De leden van de VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, hebben in de totale vloot een aandeel van 88,3 procent (630.000 auto's).

Het aantal geleaste personenauto's steeg het afgelopen jaar naar 577.400 exemplaren. Een plus van 2,8 procent. Het aantal bestelauto's in de lease daalde echter naar 135.800, een min van 7,3 procent. De gehele leasevloot steeg licht in 2012: 0,7 procent. Waarbij de groei met name in de eerste twee kwartalen zat. 

Terugval bestelauto's
Renate Hemerik, directeur VNA: "Met name de terugval van de bestelauto's is opvallend. Over het vierde kwartaal van 2012 alleen al noteerden onze leden in dat segment een stevige daling van bijna 2.500 exemplaren. En ook bij de personenauto's zat het venijn in de staart. Schreven we in de eerste helft van het jaar nog een nette plus bij de personenauto's, in het derde en vierde kwartaal liep de VNA-vloot weer wat terug. Daar deed een opleving van de instroom van nieuwe lease-auto's in december niks aan af. Conclusie: we sluiten 2012 gelukkig af met een bescheiden groei, die we vooral te danken hebben aan het eerste half jaar."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.