Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 februari 2013
 

Oproep aan bedrijven: doe een uur het licht uit voor onze aarde

 
 

Op 23 maart 2013 vindt Earth Hour plaats: het grootste, groene evenement ter wereld van het Wereld Natuur Fonds. Consumenten, organisaties, overheden en bedrijfsleven doen om 20.30 uur een uur lang hun lichten uit. Dit als symbolische actie voor onze aarde.

Het WNF roept bedrijven op om nu mee te doen en zich in te schrijven via de facebookpagina of website van WNF.  

Zuiniger omgaan met de aarde
Earth Hour doet een appèl op iedereen om zuiniger om te gaan met onze aarde. Dit jaar staat de actie in het teken van klimaatverandering en schone energie. De verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas, leidt tot de uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Dit zorgt voor de opwarming van de aarde, wat wereldwijd een grote bedreiging is voor de natuur en onszelf. Hierdoor smelten de poolkappen, verdwijnen koraalriffen en wijzigen weerpatronen. Natuurrampen als orkanen, overstromingen extreme hitte en neerslag komen steeds vaker voor. Wij kunnen hier iets aan doen door over te stappen op schone energie.

Nederlandse deelname
Nederland participeert vanaf 2009. Vorig jaar deden 34.000 mensen, 114 gemeenten en 845 bedrijven mee aan Earth Hour. Bekende gebouwen die hun lichten doofden waren: de Magere Brug en de Arena in Amsterdam, de Euromast en Delftse Poort in Rotterdam, het Vredespaleis in Den Haag, de Domtoren in Utrecht en de Martinitoren in Groningen.
Ook dit jaar zullen er weer door het hele land evenementen zijn en nationale bekende monumenten en lokale blikvangers de lichten een uur doven.
Wereld Natuur Fondsambassadeur André Kuipers en radiopresentator Giel Beelen verzorgen een uniek ‘Rooftop Concert’. Bekende singer-songwriters geven een akoestisch optreden vanaf de bovenste etage van ‘De Rotterdam’, het grootste gebouw van Nederland.  

Achtergrond
Earth Hour vond voor het eerst plaats in 2007 in Sydney. De jaren erna breidde het evenement zich uit over de hele wereld. In 2012 deden meer dan 150 landen en 6.525 steden mee. De actie begint in Nieuw Zeeland en eindigt aan de westkust van Amerika. Bekende trekpleisters die eerder de lichten uit deden zijn het Operahuis in Sydney, Olympisch stadion het Vogelnest in Beijing, de Eifeltoren in Parijs, de Big Ben in Londen, Empire State Building in New York en de Golden Gate Bridge in San Francisco. Daarnaast zijn op alle continenten sfeervolle evenementen met muziek, dans en kaarslicht.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken