Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 februari 2013
 

Online inhuren personeel belangrijke bedrijfsstrategie

 
 

Uit cijfers van Elance blijkt dat online werken in 2013 zal verdubbelen. In het rapport 2013 Online Work Predictions komen de belangrijkste redenen aan bod. Zo zal de diensteneconomie een transformatie ondergaan.

Online werken verandert de dienstensector. Bedrijven omzeilen de traditionele uitzend- en werving & selectiebureaus om direct talent in te huren. De transformatie begon in 2012, waarbij de vraag naar creatief talent wereldwijd toenam met 58 procent. Daarnaast groeide de vraag naar juridisch talent met 176 procent en accountancy personeel met 88 procent. 

Aantal online freelance opdrachten met 66 procent gegroeid

In 2012 is het totaal aantal online freelance opdrachten dat door Nederlandse bedrijven via Elance is ingevuld, gestegen met 66 procent tot 3554 opdrachten. Het aantal betalingen aan IT-ers was 61 procent, gevolgd door administratieve banen met vijftien procent en schrijf- en vertaalklussen met tien procent.  

Freelancende student
Freelancen is in opkomst onder studenten. Online werken blijkt lucratief en bovendien is online eenvoudiger werk te vinden dan offline. Na de studie zet deze trend zich voort; studenten blijven online werken zodat ze de ruimte hebben om bijvoorbeeld te reizen en de mogelijkheden voor hun toekomst te onderzoeken. Het Elance Freelance Talent Report laat zien dat het de ‘millennium generatie’ die freelancet in het afgelopen jaar gegroeid is van 26 naar 47 procent. 

Fractionele werkgelegenheid is ‘the Next Big Thing’

De trend van vraaggedreven consumptie, getuige het succes van Airbnb en Spaces, is nu ook doorgedrongen tot de arbeidsmarkt. Kleine bedrijven kunnen nu online hun teams te versterken op uur- of op projectbasis. De beschikbaarheid van online toptalent verstevigt de concurrentiekracht van kleinere bedrijven ten opzichte van grotere bedrijven. De stijging van deze ‘fractionele’ werkgelegenheid heeft een positief effect op de economie. Werklozen gaan online om extra geld te verdienen en deze banen worden niet gerapporteerd in de werkgelegenheidscijfers van vandaag. Dit zou kunnen betekenen dat de werkeloosheid in 2013 wereldwijd vijf procent lager is dan blijkt uit de statistieken. 

Online inhuren het nieuwe geheime wapen

Het MKB heeft ervaren dat online personeel inhuren kosten bespaart, snelheid verhoogt en ze hebben toegang tot toptalent dat lokaal niet beschikbaar is. In de Elance Global Business Survey voorspelt 85 procent van de respondenten van kleine bedrijven dat het online inhuren van mensen hen een concurrentievoordeel oplevert. Hoewel deze trend al is omarmd door eigen ondernemers en kleine bedrijven, is de verwachting dat online inhuren uitgroeit tot een belangrijke bedrijfsstrategie voor grote bedrijven. Deze virtuele teams worden ingezet als verlengstuk van hun on-site medewerkers.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken