Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 februari 2013
 

Bedrijven massaal online op zoek naar nieuw talent

 
 

Uit cijfers van Elance blijkt dat online personeelswerving en freelance inkomsten een nieuw record hebben bereikt in 2012. Elance’s Global Online Report laat zien dat de vraag naar online talent toeneemt, waarbij de vraag naar ontwikkelaars van mobiele toepassingen en web programmeurs aan kop gaat.

Het aantal vacatures voor ervaren talenten in marketing en webcontent is ook toegenomen, terwijl onafhankelijke professionals uit gebieden met de hoogste werkloosheidscijfers de sterkste winstgroei laten zien. 

Mobiel
"De vraag naar freelance IT-ers en programmeurs, met name op het gebied van mobiel, blijft in Nederland de grootste categorie. Toch verwachten we de sterkste groei voor komend jaar in Sales & Marketing- (2012: + 103 procent) en Engineering & Manufacturing opdrachten (2012: +476 procent)," zegt Kjetil Olsen, VP Europe bij Elance. "De transitie op de online arbeidsmarkt beweegt zich komend jaar meer naar traditionele banen naast de IT & Programming- en Design & Multimedia banen."
 
2012 Highlights

In 2012 hebben zich 345.000 nieuwe (+54 procent) opdrachtgevers aangemeld op Elance en zijn er meer dan 80.0000 opdrachten per maand. Gedurende het jaar sloten 779.000 nieuwe freelancers (+44 procent) zich aan bij Elance om werk te vinden, waarbij de jaarlijkse freelance inkomsten voor het eerst de 200 miljoen dollar overtroffen (+40 procent). 

De tech-talent kloof

De vraag naar professionals met specialistische kennis van web- en mobiel programmeren is enorm gestegen. De inkomsten van HTML-ontwikkelaars zijn toegenomen met 149 procent en PHP- en CSS-experts zagen hun inkomsten stijgen met respectievelijk 108 procent en 103 procent. Ook mobiele-ontwikkelaars met vaardigheden in Android (+146 procent) en iOS (+132 procent) verdienden meer in 2012. 

Behoefte naar online-content en design blijven toenemen

Onafhankelijke professionals blijven profiteren van bedrijven die meer online-content publiceren. De inkomsten van freelancers weerspiegelen de stijgende vraag naar deze diensten: schrijven van content (+151 procent) en blogs (+78 procent) maakten het afgelopen jaar enorme groei door. Dat geldt ook door webdesign (+205 procent) en grafisch design (+165 procent). De grootste groei is voor Photoshop- (+165 procent) en Illustrator-experts (+131 procent). Marketeers met online vaardigheden, waaronder digitale marketeers (+190 procent) en social media marketeers (+132 procent) zagen in 2012 een aanzienlijke toename in hun inkomsten.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken