Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 december 2010
 

Scoor met referral sales

 
 

Referral sales kunnen u veel opleveren. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de leads die aangereikt worden door bestaande klanten in een deal uitmonden. Maar hoe zorgt u voor die felbegeerder referrals?

Besef in de eerste plaats dat uw klant u aanbeveelt op er zelf beter van te worden, evenals het aanbevolen bedrijf. Uw klant zet nogal wat op het spel om uw bedrijf bij een ander aan te bevelen. Het draait dan ook vooral om risico's en vertrouwen. Als u dit beseft, is de eerste stap gezet.

Vervolgstappen
De volgende stappen zijn 'Zet uw bedrijf in de steigers voor aanbevelingen', 'Verdien uw aanbevelingen', 'Zoek naar bevestiging', 'Vraag om een introductie' en tot slot 'Volg de lead op'. Dit laatste betekent dat u klant die de lead aangaf op de hoogte houdt van het verdere verloop. Houd tenslotte vooral de relatie met deze klant warm als dank voor de lead.


Bron: 6Minutes
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken