Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Webwinkel vertraagt aanzienlijk tijdens bezoekerspiek

4 februari 2013 - Uit onderzoek van Micro Focus blijkt dat de responstijd van Nederlandse webwinkels verdubbelt wanneer de website te maken heeft met piekbelasting, door bijvoorbeeld uitverkoop en acties.

Micro Focus onderzocht in de eerste week van januari 2013 tien populaire webwinkels, zoals Zalando.nl, Bol.com en Wehkamp.nl. In het onderzoek werd de gemiddelde responstijd van de tien webwinkels berekend en gemeten wat er met deze tijd gebeurt als het verkeer naar de websites toeneemt. Wehkamp.nl kwam hierbij het slechts uit de test, bij een bezoekerspiek laadt de webwinkel 3,6 keer trager dan normaal. Bijenkorf.nl kon de bezoekersdruk het beste aan, de webwinkel laadt bij grote drukte 1,6 keer trager dan normaal. 

Twee seconden laadtijd
De gemiddelde online consument verwacht dat een webwinkel binnen twee seconden geladen is, als dit langer dan drie seconden duurt verlaat 40 procent de webwinkel (Equation Research). Uit het onderzoek van Micro Focus blijkt dat Nederlandse webwinkels niet aan deze verwachting voldoen. Geen van de onderzochte webwinkels laadt binnen twee seconden. 

Geduld
Huib Klink, Senior Consultant / Pre-sales bij Micro Focus: "Er zijn veel gegevens beschikbaar waaruit blijkt dat online consumenten hun geduld verliezen bij slecht presterende websites. Een seconde vertraging in de responstijd kan al aanzienlijke invloed hebben op de klanttevredenheid, het aantal pageviews en de conversie. Doordat websites slecht presteren in piekperiodes worden potentiële inkomsten gemist en komen bezoekers minder snel terug. Het is daarom van belang dat retailers een robuuste performance strategie uitstippelen en dat er vroegtijdig begonnen wordt met testen op bijvoorbeeld piekbelasting bij acties. Op deze manier zijn retailers bestand tegen drukke periodes en kunnen ze het maximale uit hun webwinkel halen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.