Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Freelancer ontwikkelt minder applicaties voor social media

1 februari 2013 - Er is een duidelijke stijging te zien voor opdrachten zoals webhosting en Microsoft desktop-applicatieontwikkeling, terwijl opdrachten op het gebied van applicatieontwikkeling voor Apple en social media en internetmarketing zijn afgenomen.

Dat blijkt uit een nieuw Fast 50-rapport van Freelancer.com. Het aantal opdrachten voor webhosting neemt sterk toe met 3.300 procent ten opzichte van het vorige kwartaal naar 4.059. Dit komt doordat meer organisaties overgaan op cloud computing, waardoor bestaande sites moeten worden verplaatst naar de cloud en nieuwe cloud-hosted sites live moeten gaan. Tevens de ontwikkeling van Microsoft desktop-applicaties stijgt met 305 procent naar 1.923. Dit komt mede door de introductie van Windows 8. MS Word en Powerpoint groeien daarnaast ook nog steeds met respectievelijk 211 procent en 309 procent. 

Apple-apps
Een van de meest opvallende ontwikkelingen is de afname van de ontwikkeling van applicaties voor Apple. Apple iOS-opdrachten nemen af met 3,8 procent naar 5.298 opdrachten voor de iPhone en met veertien procent naar 2,036 opdrachten voor de iPad. Android-opdrachten namen juist toe met zeven procent naar 4.282, omdat er voor Android meer producten werden verscheept dan voor Apple.

Freelance-opdrachten
Kijk hier voor een compleet overzicht van de snelst groeiende online freelance-opdrachten. Deze gegevens zijn op basis van 261.003 opdrachten die geplaatst zijn op Freelancer.com in Q3 2012, ten opzichte van 230.619 opdrachten in Q2.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.