Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vereenvoudig uw bedrijfsvoering met een server

30 januari 2013 - Lang niet alle bedrijven maken gebruik van een server op kantoor. De meesten denken waarschijnlijk: 'een server is alleen geschikt voor een groot bedrijf; ik heb er niet echt één nodig.' Een server kan echter ook als u maar een handjevol medewerkers en een paar computers hebt, en zelfs als u als zelfstandige werkt, dingen een stuk eenvoudiger maken.

Dit schrijft Brian Jensen van Dell

Server slaat alle bestanden op
Ben u wel eens op zoek geweest naar een document dat op een andere computer stond? Het meest actuele document niet bij de hand hebben op het moment dat u het nodig hebt, kan een grote impact hebben op de functionaliteit van het bedrijf en kan klanten of zakenpartners een ongewenste indruk wekken van u en uw bedrijf. Het voordeel van een server is, dat het al uw zakelijke bestanden opslaat, en continu back-ups maakt van de meest recente versies, waardoor u ze overal en op elk gewenst moment kunt ophalen. 

Bescherm uw gegevens

Elk jaar worden er duizenden laptops gestolen of verloren, wat voor een bedrijf honderden of duizenden euro´s aan verlies betekenen, als de gegevens niet op een bepaalde manier worden bewaard en beschermd. Met een server hoef u uzelf nooit zorgen te maken dat uw gegevens in de verkeerde handen terechtkomen of voor altijd verloren zijn. In het geval een computer het plotseling niet meer doet, kun u gewoon een nieuwe installeren en toegang krijgen tot alle bestanden die u nodig hebt. 

Groeit met u mee

Eén van uw zakelijke doelstellingen zou kunnen zijn om uw bedrijf uit te breiden, en dat betekent dat u op een bepaald moment extra computers aan uw bedrijfsnetwerk zal toevoegen. Met een server is dit eenvoudig te doen, aangezien deze mee kan groeien met uw behoefte. Misschien ben uw bang om uw server te ontgroeien, maar de kans dat dit gebeurt is klein, omdat slechts een klein percentage van de capaciteit van een server daadwerkelijk wordt gebruikt. Dit betekent dat u jarenlang van uw server kunt profiteren zonder dat u uzelf zorgen hoeft te maken dat u deze moet vervangen door iets groters. 

Servers ondersteunen virtualisatie

Waarschijnlijk heeft u het woord virtualisatie de laatste tijd vaak horen vallen, en het ziet ernaar uit dat u erover zult blijven horen daar steeds meer bedrijven het omarmen. Virtualisatie is in feite het proces van het maken van een kopie van een fysiek stukje hardware, zoals een server, maar dan in de vorm van een softwareprogramma.
Met één server kun u meerdere virtuele servers creëren, zodat u meer besturingssystemen en programma’s kunt laten draaien. Normaal gesproken heeft u voor verschillende doeleinden verschillende servers nodig: één voor uw intranet, één voor uw e-mailsysteem, één voor klantrelatiebeheer software, één voor uw database, etc. Met virtualisatie kun u echter al deze systemen op één server bedienen, en de programma’s en software-besturingssystemen kunnen het verschil niet zien. 

Uw server kiezen
Het kiezen van een juiste server moet goed overwogen worden, omdat verschillende soorten servers verschillende soorten functies hebben. Een klein bedrijf kan bijvoorbeeld prima werken met een thuisserver, terwijl grotere bedrijven met meer dan tien computers waarschijnlijk zullen kiezen voor een torenserver, rackserver of zelfs een bladeserver.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.