Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hebben ondernemers een diploma nodig?

30 januari 2013 - Hebben ondernemers een universiteitsdiploma nodig? Nee, want hun succes hangt niet af van de hoeveelheid onderwijs die ze hebben genoten, maar van hun intelligentie en hun zelfvertrouwen.

Dat staat te lezen in de paper ‘Intelligence, Self-confidence and Entrepreneurship’ van Andrea Asoni van de Universiteit van Chicago, zo meldt Express.be

Intelligentie en zelfvertrouwen
Volgens het onderzoek van Asoni worden individuen met een hogere intelligentie en meer zelfvertrouwen vaker ondernemers. Intelligentie bevordert bovendien de overlevingskansen van start-ups en zelfvertrouwen is essentieel om de eerste stap te zetten om een onderneming op te starten. Onderwijs speelt vrijwel geen rol.


Bron: Express.be Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

ab h. bouvy

31-01-2013 10:44  |  

Wat ondernemers vooral niet moeten doen, is zich veel van 'wetenschappers' aantrekken. Ik had ze zelf in de familie en heb aan den lijve mogen ondervinden tot welke 'rampen' 'wetenschappelijke' adviezen kunnen leiden. Wel is er een groot gebrek aan kennis over het 'wezen' van de overheid en haar instituties waarmee een ondernemer te maken kan krijgen. Wat er dan ook zou moeten gebeuren is het formeren van en instelling waar oud-ondernemers en 'ongediplomeerde' 'wetenschappers' m.b.v. internet deze instellingen doorlichten en van commentaar voorzien. En dan met name de 'wetenschap' waarmee de overheid haar beleidsmaatregelen tracht te rechtvaardigen!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.