Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 januari 2013
 

Vier tips voor een onuitwisbare indruk op een beurs

 
 

Deelnemen aan een vakbeurs is één van de weinige vormen van marketingcommunicatie die (potentiële) klanten in direct contact brengt met uw organisatie, uw dienst en/of uw product. Maar aan de andere kant is het er ook erg moeilijk om op te vallen tussen al uw concurrenten, omdat de meeste beurzen erg groot zijn. Dat stelt Cialona.

Daarom is het zo belangrijk om op te vallen met uw stand en die onuitwisbare indruk te maken. Wist u dat hier zelfs bedrijven in gespecialiseerd zijn? Deze zogenoemde standbouwbedrijven nemen u alle zorgen uit handen, zodat u tijd heeft voor andere belangrijke onderstaande dingen. 

Vier tips

1. Bepaal uw doelstellingen en doelgroep

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk dat het binnen de doelstellingen van uw bedrijf past om deel te nemen aan een beurs. Als dit zo is dan is het van belang om uw doelstellingen voor de beursdeelname op te stellen. Waarom wilt u deelnemen en wat wilt u hiermee bereiken? Hierbij komen de doelgroepen van de beurs natuurlijk ook om de hoek. 

2. Stel een projectteam samen

Stel binnen uw bedrijf een projectteam samen dat alles rondom de beurs gaat regelen en organiseren. Het voordeel hiervan is dat niet het complete bedrijf in de ban is van de beurs, maar u wel terugkoppeling kunt vragen aan de teamleden wanneer u dit nodig acht. 

3. Reserveer de benodigde standruimte

Het is erg belangrijk om vooraf het verkregen handboek en het inschrijfformulier goed door te lezen, want de regels kunnen per beurs verschillend zijn. Let hierbij vooral op de uiterste inschrijfdatum en de mogelijkheden van het reserveren van de benodigde standruimte. Reserveer in ieder geval altijd op tijd. 

4. Test de apparatuur

Het is beursafhankelijk wanneer u terecht kunt voor het installeren en inrichten van uw stand. Zorg er dus voor dat u voor die tijd een goed plan heeft, zodat u de voorbereidingstijd optimaal kunt gebruiken. Het allerbelangrijkste is om uw apparatuur te testen, want u wilt op de dag zelf toch niet voor onwelkome verrassingen komen te staan? 

Checklist
Natuurlijk komt er bij het deelnemen aan een beurs nog een heleboel meer kijken dan alleen het bovenstaande. Om helemaal niets te vergeten en alle touwtjes eenvoudig in handen te houden, is er een speciale checklist voor beurzen beschikbaar.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Adriana van Schalken...  |   | 
30-01-2013
 | 
11:42 uur
Het aantal beursbezoeken neemt af. Daarnaast zijn de kosten voor een stand nog altijd hoog, waardoor het vaak niet rendabel is om op een beurs te staan. Als je al besluit om op een beurs te staan, dan is de concurrentie niet erg hoog meer vergeleken met een paar jaar geleden.
Het zijn wel goede tips!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken