Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MVO-trends bieden volop kansen voor ondernemers

21 januari 2013 - MVO Nederland verwacht dat de markt voor duurzame producten en diensten de komende jaren met tientallen procenten blijft stijgen. De vraag naar klimaatneutrale, energiezuinige, gezonde en streekgebonden producten neemt zowel in Nederland als internationaal sterk toe.

Ook ontwikkelingslanden en opkomende markten worden steeds interessanter voor Nederlandse bedrijven. Cleantech, voeding, gezondheid en zorg bieden duurzame ondernemers veel nieuwe mogelijkheden. Dit zijn enkele conclusies uit het nieuwste trendrapport van MVO Nederland. 

Volop kansen
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van MVO Nederland overhandigde directeur Willem Lageweg het eerste exemplaar van het Trendrapport 2013 aan prof. dr. Maarten Hajer, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving. Lageweg: "Het trendrapport staat bol van kansen voor heel ondernemend Nederland, van multinational tot kleine ondernemer." 

Trends
De studie van MVO Nederland beschrijft tien belangrijke trends in de wereld van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder:
• Kleine en lokale initiatieven op het gebied van onder andere energieproductie, voeding en zorgverlening schieten als paddenstoelen uit de grond.
• Door de opkomst van nieuwe kringloopconcepten wordt het gebruik van producten voor consumenten belangrijker dan het eigendom. Leasen en lenen worden daardoor belangrijker dan kopen en bezit.
• Ontwikkelingslanden zijn kansrijke groeimarkten voor het Nederlands bedrijfsleven.
• Niet-financiële waarden, zoals de niet in de prijs doorberekende milieukosten, leiden tot een heel andere verlies- en winstrekening bij bedrijven.
• Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt veranderen de kijk op werk en privé en leiden tot meer sociale innovatie.
• Transparantie is voor bedrijven niet langer een keuze, maar wordt een ‘fact of life’.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.