Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 januari 2013
 

Aanbod technisch personeel droogt snel op zonder actie industrie

 
 

Ondanks de vele initiatieven van overheid en brancheverenigingen, zoals het Techniekpact van Henk Kamp, zullen industriële bedrijven zelf meer het heft in handen moeten nemen om de machines draaiende te houden.

Het aanbod van geschikte technische werknemers droogt snel op. Dat stelt ROVC in haar laatste whitepaper. De whitepaper voorziet de Nederlandse industrie in een concreet stappenplan waarmee op proactieve wijze het naderende personeelstekort kan worden aangepakt. 

Kwalitatief tekort
Er bestaat niet alleen een kwantitatief tekort aan technisch personeel, maar daarnaast wordt er ook een kwalitatief tekort verwacht. Sterker nog, uit onderzoek van ROVC blijkt dat 51,6 procent van de werkgevers binnen de industrie het tekort aan kwaliteit al merkt. De aanwezige competenties om een functie goed uit te kunnen voeren ontbreken en komen vaak niet overeen met de behoefte die een organisatie heeft. Ook op deze scenario’s dienen bedrijven vroegtijdig in te spelen. 

Erken het probleem
"Veel organisaties erkennen inmiddels dat er een uitdaging op komst is op het gebied van personeel", vertelt Roel Greutink, Manager Ontwikkeling & Onderhoud Producten bij ROVC. "Ik merk echter dat de verantwoordelijkheid hiervoor en de taak om een oplossing te vinden vaak bij anderen wordt gelegd. Zo worden de overheid en het onderwijs door veel mensen als veroorzakers van het probleem gezien. De oplossing begint echter bij uzelf. Acceptatie van het probleem is de eerste stap: erken dat er wat moet gebeuren om te zorgen dat de organisatie blijft draaien en breng in kaart welke gevolgen voor de organisatie kunnen ontstaan."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken