Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
31 december 2012
 

Auto van de zaak: wel of niet privé rijden?

 
 

Per 1 januari 2013 moet u aan de Belastingdienst doorgeven of u wel of niet privé wilt gaan rijden met de auto van de zaak. Wanneer u hier wel voor kiest, is er sprake van een zogenoemde bijtelling. Dit beslaat meestal een bedrag van 25 procent van de catalogusprijs van de auto.

Het percentage van de bijtelling is afhankelijk van de zuinigheid van de auto, respectievelijk 14, 20 of 25 procent. Nu is het aan uzelf om te beslissen of u wel of geen privékilometers wilt rijden met de auto van de zaak. Ctrack helpt met die beslissing 

En hoe zit het dan met de ritregistratie?

Veel bedrijven werken met een bepaalde vorm van ritregistratie voor hun medewerkers in de buitendienst. Na het lezen van bovenstaande zult u wel denken: ‘Hoe zit het met die ritregistratie wanneer ik ervoor kies om ook privé te gaan rijden met de auto van de zaak?’. Er zijn tegenwoordig rittenregistratiesystemen waarbij gekozen kan worden voor een privé/zakelijk schakelaar als optie. Hierdoor worden uw ritten in privétijd niet meer geregistreerd, maar vindt wel kilometerregistratie plaats. 

Voordelen

- Minder administratie nodig omdat uw ritten automatisch geregistreerd worden.
- De administratie klopt altijd, waardoor bijtelling voorkomen wordt.
- Overwerk wordt inzichtelijk gemaakt. 
- Is er sprake van diefstal van de auto? Dan is deze eenvoudig te traceren. 
Voor nu is het in ieder geval belangrijk om zo snel mogelijk helder te krijgen of u wel of niet privé wilt gaan rijden met de auto van de zaak. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af, bereken hoeveel privékilometers u jaarlijks rijdt en neem op deze manier een weloverwogen besluit.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken