Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 december 2012
 

Grote gevolgen arrest Hof van Justitie voor Europese merkhouder

 
 

Het Hof van Justitie heeft vorige week het arrest gewezen in de Onel-zaak, een zaak waar de vraag centraal staat of een Europees merk in meer dan één land gebruikt moet zijn om van een geldig merkrecht te kunnen spreken.

Het Hof van Justitie stelt dat er niet een zelfstandige eis bestaat om Europese merken in meerdere landen te gebruiken. Maar één land is ook niet automatisch voldoende. Hier gingen de meeste merkhouders tot voor kort wel van uit. Het gebruik van een Europees merk in één land zal alleen worden geaccepteerd als er sprake is van bepaalde omstandigheden. 

Grote gevolgen voor merkhouders Europese merken

Wat deze bepaalde omstandigheden precies inhouden, daar geeft het Hof van Justitie nog geen duidelijkheid over. Deze beslissing houdt volgens Arnaud Bos, merkenjurist bij Onel trademarks, wel in dat er sprake moet zijn van overtuigend gebruiksbewijs. "De eisen zijn aangescherpt. Dit kan er toe leiden dat merken van ondernemers in de praktijk onvoldoende beschermd zijn". Arnaud Bos vindt dat ondernemers er goed aan doen hun merkenportefeuille te laten nakijken.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken