Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
24 december 2012
 

Top tien bizarre kerstattenties voor freelancers

 
 

Uit onderzoek van Tentoo blijkt dat ruim 59 procent van de freelancers het jammer vindt alle decemberfeestjes en cadeautjes te moeten missen. Wanneer er wel sprake van een geschenk is, blijken opdrachtgevers nogal eens ‘creatieve’ ideeën te hebben over de inhoud.

Voorbehoedsmiddelen, een doosje eieren en een verroeste gereedschapskist sierden ondermeer het kerstpakket in voorgaande jaren. 

Wel missen, niet geven
Ruim 42 procent van de respondenten krijgt helemaal nooit, of heel zelden, een kerstattentie. Gevraagd naar de gewenste inhoud is de doelgroep aardig unaniem. Het ‘traditionele’ kerstpakket en de kerstgratificatie worden het meest gemist. Hoewel de invullers van het onderzoek dus aangeven een attentie te missen, zijn zij zelf niet gul met het uitdelen ervan. Slechts 28 procent geeft aan zelf (weleens) iets weg te geven. Staat tegenover dat 26 procent vindt dat een kerstattentie geven de rol is van de opdrachtgever en heeft 46 procent er het geld gewoonweg niet voor over. 

Geen vakantie

In een eerder onderzoek van Tentoo dit jaar gaven de freelancer en flexwerkers aan de zakelijke toekomst somber in te zien naar aanleiding van het regeerakkoord. In dit kerstonderzoek is hen gevraagd of ze deze maand vakantie nemen. 45 procent geeft aan dit niet te doen, omdat alle inkomsten gebruikt kunnen worden. dertien procent heeft een goed jaar gedraaid en gunt zichzelf een vakantie. 

Acquisitie niet nodig

Volop acquisitie wordt er niet gepleegd door deze groep. Ruim 67 procent is er niet mee bezig. Voor 56 procent geldt dat het op dit moment nog te druk is met huidige opdrachten of dat ze in het nieuwe jaar al verzekerd zijn van opdrachten. Slechts vier procent is dagelijks met acquisitie bezig omdat er geen huidige opdracht is. 

Top tien bizarre kerstattenties

De kerstattenties die door de freelancers en flexwerkers wel worden ontvangen, zijn niet zelden origineel van aard. De top tien van meest bijzondere cadeaus:
1. Anticonceptie (in de hoop dat de freelancer niet zwanger zou raken en dus gewoon zou blijven doorwerken)
2. Bakje eieren
3. Sexspeeltjes giftbox
4. Rode string in de vorm van een roos
5. Zelfhulpboek
6. Zakje oploschocolade voor een kopje
7. Verroest gereedschap
8. Boxershort met naam van de opdrachtgever
9. Zak chips & zak pepernoten
10. Stickerpakket

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken