Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgever ziet crisis zonniger in dan werknemer

19 december 2012 - ISBW Opleiding & Training vroeg 357 werknemers en werkgevers of zij veel merken van de crisis. 63 procent van beide groepen gaf aan veel last te hebben van de crisis. De verwachtingen van elkaars situatie week echter sterk af.

Slechts 45 procent van de werkgevers schat in dat werknemers veel merken van de crisis, tegenover 71 procent van de werknemers die inschat dat hun werkgever onder de crisis te lijden heeft. Daaruit voortvloeiend vindt 68 procent van de werkgevers dat de werknemer in tijden van crisis zelf meer in zijn of haar opleiding moet investeren. Werknemers zijn het met die noodzaak niet eens, slechts 35 procent stemt ermee in. Wel zou 46 procent ertoe bereid zijn zelf meer te investeren. 

Wederzijds begrip
Else Slegers, directeur van ISBW: "De verwachtingen van werkgevers en werknemers over hun wensen en behoeften liggen wel vaker uit elkaar. Dit bleek vorig jaar bijvoorbeeld ook uit ons onderzoek over de verwachtingen over beoordelingsgesprekken. Toch laat dit onderzoek zien dat de crisis werknemers en werkgevers niet volledig uit elkaar drijft. Het wederzijdse begrip is ook voldoende aanwezig en zolang werkgevers het zonniger inzien, komen we die crisis met z’n allen zeker te boven."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.