Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuwe kenteken voor lichte bedrijfswagens

18 december 2012 - Er komt een nieuw kenteken voor lichte bedrijfsauto's (bedrijfsauto's en vrachtauto's tot 3500 kilo). Het nieuwe kenteken bestaat uit twee letters, drie cijfers en een letter: VB 001 B. De verwachting is dat dit kenteken vier jaar mee gaat.

Het laatste kenteken van de vorige reeks is 9 VZZ 99. Deze combinatie heeft drie jaar en elf maanden. jaar op de lichte bedrijfsauto's gezeten. In Nederland staan bijna 99.000 lichte bedrijfsauto's geregistreerd. 

Goed vastzetten

Omdat er zoveel afhankelijk is van het kenteken, vindt de RDW het belangrijk dat iedereen de kentekenplaat goed vastzet om het risico van diefstal of verlies te verkleinen. Het kenteken is belangrijk voor de handhaving van verkeersveiligheid en de opsporing van criminaliteit. Via het kenteken kan de RDW alle technische gegevens en de gegevens van de eigenaar/houder te achterhalen. Hierdoor kan die aangesproken worden op zijn weggedrag, de technische staat van zijn voertuig, de verzekeringsplicht, de APK-plicht en motorrijtuigenbelasting.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.