Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

35 procent minder overvallen op tankstations in drie jaar

17 december 2012 - Het aantal overvallen op tankstations is in drie jaar met 35 procent afgenomen. Dat blijkt uit de cijfers van het KLPD. De sterk dalende trend is volgens BOVAG het effect van betere camerabewaking en omdat tankstationhouders bewust weinig geld in de kassa's houden.

Overvallers laten tankstations steeds vaker links liggen. Volgens de nieuwste cijfers van het Korps landelijke politiediensten is het aantal overvallen met 35 procent gedaald. Waar in 2009 over elf maanden nog 150 keer een overval werd gepleegd, gebeurde dat tot en met november van dit jaar 97 maal. In de eerste maanden van 2012 daalde het aantal overvallen op tankstations met dertien procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Toen werden er nog 112 tankstations overvallen. 

Betere beveiliging, minder buit

De daling is volgens BOVAG te verklaren uit de toepassing van (betere) camera's in en om de tankstations en de aanwezigheid van betere alarmsystemen. Daarnaast is er steeds minder geld aanwezig door het bewust beperkt houden van de inhoud van de kassa en het stimuleren van pinbetalingen. Deze buitbeperking is bij overvallers ook bekend en werkt demotiverend. Dankzij BOVAG-trainingen worden beveiligingsprocedures beter toegepast en wordt er meer gebruik gemaakt van professionele geldtransporten in plaats van dat ondernemers zelf kassa's legen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.