Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 december 2012
 

Online IT-er met name afkomstig uit India

 
 

Uit cijfers van Elance blijkt dat Nederlandse bedrijven online met name IT-ers inhuren (58 procent). De IT-ers worden gevolgd door freelancers uit de creatieve sector (21 procent), de operationele sector (zestien procent) en marketing (drie procent).

Webprogrammeurs zijn het meest populair. PHP-specialisten zijn de meest populaire webprogrammeurs (23 procent) gevolgd door HTML- (twaalf procent), CSS- en MySQL-specialisten (beide tien procent) en Wordpress-bouwers (acht procent). 

Verwachting 2013

Uit het Global Freelance Talent Report blijkt dat web-programmeurs met ruim 50 procent ook in 2013 weer koplopers zullen zijn met betrekking tot IT-klussen. Binnen de IT-sector worden zij met 45 procent op de voet gevolgd door programmeurs voor mobiele sites, webdesigners (41 procent) en grafisch vormgevers (34 procent). 

Online freelancers inhuren steeds populairder in Nederland

Het totaal aantal online freelancers dat door Nederlandse bedrijven is ingehuurd is gestegen met 74 procent in de eerste negen maanden van 2012 ten opzichte van de eerste negen maanden van 2011. Wereldwijd was dit 56 procent. Nederlandse bedrijven huren meestal freelancers in uit Azië en Europa. De top drie  landen waar de meeste online freelancers vandaan komen zijn India (23 procent), de Oekraïne (achttien procent) en de Filipijnen (dertien procent).

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken