Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 november 2012
 

Aantal faillissementen scheepvaart stijgt exponentieel

 
 

Het aantal faillissementen binnen de transportsector loopt hard op. Tot nu toe gingen er 67 procent meer transportbedrijven failliet dan in dezelfde periode vorig jaar. Binnen de scheepvaart was de stijging in verhouding het grootst.

Dit blijkt uit onderzoek naar faillissementen in de Nederlandse transportsector door Dun & Bradstreet. In de eerste tien maanden van 2012 werden 365 faillissementen in de transportsector uitgesproken. Dat is een stijging van 67 procent ten opzichte van 2011. In de scheepvaart was de stijging naar verhouding het grootst, gevolgd door de post- en koerierssector. Kwartaal drie was ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011 het slechtste kwartaal voor de sector. Jan Willem de Vries, algemeen directeur van Dun & Bradstreet: "Door het verder teruglopen van het aantal opdrachten en de verwachte accijnsverhoging op brandstof verwachten we dat ook de laatste maanden van 2012 en de eerste helft van 2013 zwaar zullen zijn voor de transportsector." 

Neerwaartse spiraal

Dun & Bradstreet onderzocht ook het betaalgedrag van Nederlandse transportbedrijven. De Vries: "Transportbedrijven zijn altijd stipte betalers geweest en zijn dat in deze tijd nog." Dun & Bradstreet adviseert ondernemers om rekeningen altijd op tijd te betalen. "Door rekeningen op tijd te betalen, helpt u leveranciers en hun crediteuren ook om het hoofd boven water te houden. Wanneer u dit niet doet, kan dit voor cashflow problemen zorgen. En uiteindelijk belanden deze bedrijven dan in een neerwaartse spiraal," aldus De Vries.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken