Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 november 2012
 

Freelancers gaan online om crisis in eigen land te ontvluchten

 
 

Elance maakt bekend dat professionals in landen waar de crisis flink heeft toegeslagen, de lokale economie ontvluchten door online te gaan werken. Tevens is te zien dat de vraag naar marketing- en schrijftalent en freelancers gespecialiseerd in de security- en gaming industrie, wereldwijd groeit.

Dit staat in het Global Online Employment Report. Freelancers uit de landen in Europa met de hoogste werkloosheidscijfers tonen een significante toename van hun online inkomsten in het afgelopen jaar. Onder andere Spanje (25,8 procent werkloosheid); Griekenland (25,1 procent werkloosheid); Portugal (15,7 procent werkloosheid) en Kroatië (15,2 procent werkloosheid) laten in het derde kwartaal van 2012 allemaal een groei zien van respectievelijk 48 procent, 167 procent, 101 procent en 298 procent ten opzichte van een jaar geleden. 

Groeimarkten

Wereldwijd lieten sales- en marketingfuncties de grootste stijgingen zien: het aantal job posts groeide met 40 procent ten opzichte van vorig jaar. Hiermee concurreren deze functies met de IT- en programmeerfuncties, de top categorie op Elance. Opvallend is dat de vraag naar security experts enorm is toegenomen dit jaar: het aantal security engineers steeg met 448 procent, security-analisten met 326 procent en web security managers met 87 procent. Dit hangt samen met de opkomst van cloud computing.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken