Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 november 2012
 

KvK: vastgoed, gemeente en ondernemers samen verantwoordelijk voor bestrijding winkelleegstand

 
 

De omzet van de detailhandel in de non-foodsector daalt in 2012 met 3,2 procent en in 2013 met nog eens twee procent. Die voorspelling bracht ING Economisch Bureau naar buiten.

De winkelleegstand in Nederland neemt nog steeds toe. Leegstaande panden verminderen de aantrekkelijkheid van een winkelgebied en hebben een negatief effect op de sociale veiligheid op straat en de leefbaarheid van wijken. Zo schaadt leegstand ondernemer, bewoner, vastgoedeigenaar en gemeente. 

Winkelleegstand praktisch oplossen
Daarom presenteerde de Kamer van Koophandel de publicatie ‘Winkelleegstand praktisch oplossen’ op het congres ‘De weerbare binnenstad" in Den Haag. De Kamer van Koophandel heeft in de brochure praktijkvoorbeelden gebundeld die de moeite van het bestuderen en toepassen waard zijn. Er is geen blauwdruk om winkelleegstand tegen te gaan. Een lokale aanpak vereist maatwerk. Wel zijn er inmiddels volop ervaringen uit het hele land waar veel van te leren valt. De oplossingsrichtingen zijn ingedeeld in drie tactieken:
1. leegstand voorkomen
2. inzet van tijdelijke oplossingen
3. confrontatie met leegstand aangaan 

Meetbare resultaten
Meetbare resultaten laten zien wat deze tactieken opleveren: hoeveel winkels gevuld werden, hoeveel panden opgeknapt en hoeveel nieuwe ondernemers aangetrokken. Overheden, vastgoedeigenaren en ondernemers kunnen hier samen mee aan de slag.
De oorzaken van winkelleegstand zijn bekend: o.a. een dalend consumentenvertrouwen, verandering in de bevolkingsopbouw en internetwinkelen spelen een belangrijke rol in een dalende omzet en groeiende leegstand.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken