Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 november 2010
 

Prijsstijgingen leiden tot lichte omzetstijging horeca

 
 

Na acht maanden krimp heeft de horeca in het derde kwartaal van 2010, weer een kleine omzetstijging gemeld. De omzet steeg in het derde kwartaal met bijna één procent. Deze groei is volledig toe te schrijven aan hogere prijzen, het omzetvolume kromp namelijk met één procent.


Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De restaurants deden het het slechtst met een omzetvolumedaling van 5,4 procent. Hotels daarentegen boekten een omzetgroei. De omzet was 4,5 procent hoger dan een jaar eerder. Ook cafetaria's en café's realiseerden meer omzet in het derde kwartaal. Bij café's bedroeg de omzettoename 2,1 procent. De prijzen in café's vielen 2,6 procent hoger uit dan vorig jaar , het omzetvolume was 0,5 procent lager.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken