Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bezwaar tegen nieuwe vorstverletregeling

31 oktober 2012 - Branchevereniging OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) heeft grote bezwaren tegen het plan van staatssecretaris De Krom (SZW) om de vorstverletregeling aan te passen.

Het gevolg hiervan is dat werkgevers in onder andere de schoonmaak- en glazenwassersbranche de lonen van de werknemers een langere periode zelf door moeten betalen bij winterweer. Voor veel schoonmaak- en glazenwassersbedrijven brengt dit het voortbestaan van de bedrijven in gevaar. De maatregel treft vooral mkb-bedrijven. 

Regeling op maat
Hans Simons, voorzitter OSB: "Het is onbegrijpelijk dat de staatssecretaris geen gehoor geeft aan het dringende beroep van een aantal sectoren, waaronder de schoonmaak en glazenwassers om hun belangrijke bezwaren serieus te nemen. Het gaat om sectoren met heel specifieke kenmerken, laat het dan ook aan sociale partners in de sector over om zelf een regeling te treffen die op maat past. Een regeling die overigens ook door de sector zelf wordt gefinancierd." 

Fatsoenlijke regeling
Wanneer de regering vasthoudt aan de regeling, dan roept OSB op, de sectoren de tijd te geven om voor de eigen branche een fatsoenlijke regeling en financiering te regelen, en op zijn vroegst in 2014 te laten ingaan.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.