Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Wat is een geslaagd kerstpakket?

30 oktober 2012 - De kerstdagen lijken nog ver weg, maar voor we het in de gaten hebben, is het al zover. Hét moment dus om kerstpakketten te gaan bestellen. Sommige kerstpakketten worden direct na uitreiking op Marktplaats gezet, anderen verdwijnen rechtstreeks in de prullenbak. Waar maakt u een werknemer nu wel blij mee? En wat is gangbaar om cadeau te doen?

Uit onderzoek van DHL en BusinessCompleet.nl blijkt dat, als we de cijfers van vorig jaar bekijken, het traditionele pakket nog steeds het meest populair is (35,8 procent), gevolgd door een fles wijn of champagne (21,3 procent). Zo'n 75 procent van de pakketten kostte minder dan 40 euro. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat bijna 90 procent van de werknemers de inhoud van het pakket waardeert, dit ondanks veelgehoorde klachten over kerstpakketten. 

Trends 2012

Bij Kerstpakketten.nl merken ze tot nu toe een trend in het aantal oud-Hollandse pakketten dat besteld wordt, en pakketten die goede doelen steunen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt dus ook in kerstpakketten doorgevoerd. Ook het 'hoe meer hoe beter' principe lijkt nog steeds te gelden voor werkgevers: een groot foodpakket met een gevarieerd aanbod etenswaren. Dat werkgevers bepaalde pakketten bestellen of klanten bepaalde pakketten beter beoordelen, wil natuurlijk niet zeggen dat deze pakketten ook door úw werknemers het meest gewaardeerd worden. Hoe komt u er nu achter waar u uw personeel het meest blij mee maakt? 

Inventariseer!

Bent u bang dat u volgend jaar weer met hetzelfde vraagstuk zit, houd dan rond de jaarwisseling een kleine enquête. Vraag uw werknemers wat ze van het kerstpakket vonden, wat ze tot nu toe in hun carrière het leukste kerstpakket vonden en wat ze erin zouden stoppen als ze zelf mochten kiezen. En wat zouden ze er zeker niet in stoppen? Wanneer u uw klanten ook een pakket heeft gestuurd, kunt u uw medewerkers vragen of zij reacties van klanten hebben gehad.
Houd het anoniem zodat uw personeel hun echte mening durft te geven en kies voor open vragen zodat u geen suggesties wekt. Laat uw werknemers wel hun geslacht en leeftijdscategorie invullen. De antwoorden kunnen ze vervolgens in een speciale bus stoppen. Deze antwoorden kunnen u enorm helpen bij uw keuze volgend jaar. Ernaar vragen is tenslotte de enige manier om erachter te komen.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Gerard Jongen

1-11-2012 10:56  |  

Heerlijk al dat lekkers voor het team.
Prettige feestdagen allemaal.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.