Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer stelt pensioen uit door crisis

25 oktober 2012 - Vier op de tien oudere eigenaars van kleine en middelgrote bedrijven hebben hun pensioen door de financiële crisis moeten uitstellen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Sellability Score onder meer dan 1.000 kleine ondernemers van boven de 50, zo meldt Express.be.

Oudere ondernemers stellen volgens de onderzoekers hun pensioen uit in de hoop dat de omstandigheden voor een verkoop op termijn zullen verbeteren. Ongeveer 90 procent van de ondervraagden leidde een bedrijf met een jaaromzet van minder dan tien miljoen pond. 

Pensioen
"De wereldwijde financiële crisis heeft een grote bijzonder impact op de kleinere bedrijven," merken de onderzoekers op. "Oudere ondernemers wachten door de crisis langer met het doorgeven van hun onderneming dan ze eigenlijk van plan waren. Ze zijn van mening dat ze op dit ogenblik bij een overname onvoldoende zouden worden vergoed." Er wordt aan toegevoegd dat één op drie respondenten zijn pensioen verwacht voor minstens de helft te financieren door de verkoop van de onderneming. Ook bleek dat 40 procent van de ondervraagden bereid zou zijn om zijn bedrijf voor minder dan 500.000 pond van de hand te doen. 

Kinderen
De onderzoekers stelden vast dat het doorgeven van bedrijven aan de volgende generatie niet bijzonder populair is bij de kleinere en middelgrote bedrijven. "Slechts tien procent van de respondenten zegt van plan te zijn de onderneming over te dragen aan zijn kinderen," stelt John Warrillow, oprichter van Sellability Score.


Bron: Express.be Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.