Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

AWVN: scherpe daling cao-afspraken

10 oktober 2012 - In september overeengekomen cao’s vertonen een gemiddelde loonafspraak van 1,4 procent. Dat is een sterke daling in vergelijking met de 1,8 procent van alle andere in 2012 afgesloten cao’s. De gemiddelde stijging van cao-lonen die in 2012 zijn afgesproken – dus inclusief die van september – is nu 1,7 procent.

Dat blijkt uit de maandelijkse voortgangsrapportage van AWVN. Ondanks het kleine aantal in september afgesloten cao’s, vier om precies te zijn, denkt AWVN dat de daling van het niveau van de cao-afspraken zich zal voortzetten. AWVN-statisticus Laurens Harteveld: "Dergelijke koerswijzigingen komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Ook in juli en augustus zagen we al tekenen die duiden op een daling. Cao-onderhandelaars kijken goed naar de politieke en economische ontwikkelingen en ze kijken erg goed naar de markt. Bedrijven moeten momenteel nadrukkelijk op de kosten letten, de werkloosheid loopt in bepaalde segmenten van de arbeidsmarkt op en er is een groeiend besef dat de economische crisis zal aanhouden. Dat bij elkaar geeft een neerwaartse druk op de loonafspraken."

Tegenvaller voor de schatkist
Gezien de recente ontwikkelingen in de cao-onderhandelingen handhaaft AWVN zijn voorspelling dat de lonen in 2013 minder zullen stijgen dan waar het CPB, kabinet en formatie-onderhandelaars mee rekenen. Dit betekent een mogelijke tegenvaller voor de schatkist in 2013: belastingbetalingen kunnen lager uitvallen dan verwacht.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Adriana van Schalken...

11-10-2012 11:39  |  

Ik vind het toch wel enigzins verrassend. Ik had wel verwacht dat, mede door de positieve verkiezingsuitslag, de economische vooruitzichten iets gunstiger waren.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.