Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 oktober 2012
 

Startende ondernemers succesvoller met begeleiding

 
 

Hoewel het aantal inschrijvingen in de eerste helft van dit jaar 2,9 procent lager lag dan in dezelfde periode vorig jaar, begonnen toch ruim 71.000 mensen in Nederland een eigen bedrijf. Ondanks een goede voorbereiding en motivatie is echter niet iedere starter even succesvol.

Van de 100 starters bestaan er na twee jaar nog 78 en na vijf jaar nog 57. Uit onderzoek van ITS, het onderzoeksinstituut van de Radboud Universiteit, blijkt dat ondernemers die begeleid worden door een coach in de opstartfase een grotere kans hebben om te overleven met hun bedrijf dan ondernemers die het op eigen kracht doen. 

Begeleiding van starters

Nederland kent diverse begeleidingstrajecten voor startende ondernemers. In Gelderland, Flevoland en Overijssel is er bijvoorbeeld IkStartSmart. Deelnemers krijgen een coach, budget voor seminars en trainingen, ze worden gefaciliteerd in het opbouwen van een netwerk en ze hebben toegang tot een microkrediet.
De overlevingskans van bedrijven in Gelderland is na vijf jaar lager dan het landelijk gemiddelde, namelijk 53 procent. Maar bij bedrijven die aan IkStartSmart hebben meegedaan, is de kans 80 procent dat ze na vijf jaar nog bestaan. IkStartSmart heeft inmiddels ruim 1.600 ondernemers ondersteund bij het opstarten van een bedrijf. Ondernemers die maximaal vijf jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, mogen meedoen het aan het traject. 

KvK Startersdag

Dat het starten van een eigen bedrijf nog steeds populair is, bewijst ook de animo voor de landelijke Kamer van Koophandel Startersdag. Ook dit jaar verwacht de KvK weer 20.000 bezoekers te mogen ontvangen. De Startersdag vindt plaats op zaterdag 3 november 2012 op achttien locaties in het land. De toegang voor de Startersdag is gratis.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken