Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Renault populairste leasemerk in derde kwartaal 2012

5 oktober 2012 -  Waar eerder Volkswagen bovenaan alle top tien lijsten prijkte, is automerk Renault het derde kwartaal van 2012 de absolute favoriet onder leaserijders. Dit blijkt uit de kwartaalanalyse van LeasePlan Nederland.

Vooral de Renault Mégane Estate en de Renault Traffic zijn echte leasetoppers. Het is voor het eerst dat het Franse automerk álle top tien lijsten van de leasemaatschappij aanvoert: zowel bij het MKB als bij de gele en grijze kentekens zijn de modellen van Renault het meest gewild. 

Populaire bedrijfswagens
De Renault Mégane Estate is al drie opeenvolgende kwartalen het meest bestelde leasemodel, zowel in de categorie 'personenauto's' als in de categorie 'bedrijfswagens'. Van de personenauto's is daarnaast de Ford Focus erg populair. Opmerkelijk in diezelfde categorie is de Volvo V40, een nieuw model dat uit het niets de derde plaats inneemt. De favoriete bestelwagen van het moment is de Renault Traffic. Renault stoot hiermee de populaire Volkswagen-modellen, zoals de Caddy en Transporter, van de troon.

Vergroening wagenpark
Het wagenpark van de leasemaatschappij maakt een duidelijke vergroening door. Zowel de nieuw bestelde diesel- als de benzinemodellen stoten gemiddeld steeds minder CO2 uit. Bij de nieuwe dieselauto's is de gemiddelde uitstoot per kilometer in een jaar tijd gedaald van 111 naar 104 gram. Ook bij de nieuw bestelde benzineauto's is een neerwaartse trend te zien. De gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer daalde het afgelopen jaar van 131 gram naar 120 gram.

Aandeel dieselmodellen groeit
Het aandeel dieselauto's in het wagenpark wordt steeds groter. In het tweede kwartaal van 2012 bestelde ruim 55 procent van de leaserijders een dieselmodel, afgelopen kwartaal is dit aandeel gegroeid naar bijna 67 procent. Dit gaat vooral ten koste van het aandeel benzinerijders, dat is gekrompen van 35 procent naar 23 procent.
Deze verschuiving kunnen we verklaren aan de hand van de nieuwe bijtellingsregels die op 1 juli van kracht zijn gegaan, vertelt Erik Staat, marketing directeur bij LeasePlan Nederland. "De dieseluitvoeringen, waaronder de populaire Renault Mégane, rijden over het algemeen zuinig en vallen daardoor nog steeds in de lagere bijtellingscategorieën. Voor een flink aantal benzineauto's moet sinds 1 juli meer bijtelling betaald worden, dat is reden voor veel leaserijders om nu te kiezen voor een diesel."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.