Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 september 2012
 

 
 

ZZP’ers moeten geen reiskosten meer op de nota voor opdrachtgevers zetten, zodra de introductie van de nieuwe regeling met betrekking tot de belaste woon-werkverkeervergoeding een feit is. Dat stelt ZZP Netwerk Nederland tenminste.

"Deze mogelijke nieuwe regeling is heel eenvoudig te vermijden en scheelt bovendien administratie," zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. "ZZP’ers kunnnen eenvoudigweg in hun tarifering een all-in prijs neerleggen bij hun opdrachtgevers. Ook in het huidige regime is dat veel handiger. Het scheelt tijd, dus geld. De ZZP’er – of het nu een interimmer is of een ondernemer die voor meerdere opdrachtgevers werkt – weet immers goed welke kosten hij maakt om op de werkplek te komen of om de werkzaamheden te kunnen verrichten. Die te maken (reis)kosten kan hij heel simpel verdisconteren in zijn totale offertebedrag. De kosten die de ondernemer feitelijk maakt – van treinkaartje tot aan het volgooien van z’n tank bij het benzinepompstation – kan hij dan als kostenpost opvoeren in zijn administratie." 

Inschatting

"Wij begrijpen de discussie over dit mogelijke probleem niet," vervolgt Helmers. "We zien al veel ondernemende ZZP’ers die op deze manier werken. Ze schatten van te voren zelf in hoe vaak (en of) ze moeten reizen en nemen die inschatting mee in het offertebedrag. Klaar. Geen extra administratie meer. Het is een onderdeel van het totaalpakket. Ook de opdrachtgever hoeft in de eigen administratie geen controles meer uit te oefenen of ingediende kilometerdeclaraties en uit te keren reiskostenvergoedingen wel kloppen. De opdrachtgever betaalt gewoon het totale offertebedrag uit, zodra de werkzaamheden zijn afgerond. Administratief zijn er dus geen reiskosten meer. Het is voor de opdrachtgever bovendien toch totaal niet interessant om te weten hoe de ingehuurde ZZP’er reist en of deze überhaupt reist? Die wil gewoon dat het werk wordt gedaan." 

Naïef

Volgens Helmers getuigt de discussie en de zorg die er bij de ZZP-vakbonden speelt over dit ‘probleem’ van een ‘verbijsterend naïeve visie op ondernemerschap.’ "Ondernemende ZZP’ers zien het ‘probleem’ niet. Er wordt alleen maar gediscussieerd over regels die vervangen moeten worden door nieuwe regels, terwijl de oplossing letterlijk eenvoudig is."

 
Doorsturen »  3 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Emiel Bootsma  |   | 
28-09-2012
 | 
11:56 uur
Dit bericht verbaast mij hogelijk, in die zin dat ik nog nooit reiskosten op een factuur heb gezet. Een uur reizen is een uur factureren, all-in. Ik zou in een uur meer dan 300 kilometer moeten afleggen wil deze rekenmethode voor mij nadelig zijn. Dat lukt me alleen per vliegtuig, en die ritjes maak ik (helaas?) niet voor mijn werk. Al 14 jaar werk ik op deze manier en er is nog nooit een opdrachtgever geweest die daarover vragen heeft gesteld.
Frank  |   | 
1-10-2012
 | 
13:22 uur
@Bootsma:

Een uur reizen is een uur niet gewerkt is een uur niet facturabel.
Adriana van Schalken...  |   | 
4-10-2012
 | 
16:35 uur
Inderdaad Emiel, het gebeurt volgens mij sporadisch dat de reiskosten in een factuur worden gezet. Dit is iets wat je binnen je uurtarief of totaalprijs verrekent.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken