Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 september 2012
 

Meer BYOD, meer beveiligingsincidenten

 
 

Per maand raakt 4,3 procent van de endpoints binnen het MKB besmet. Dit komt neer op een infectieratio van 52,1 procent op jaarbasis. Dit blijkt uit onderzoek onder 100 IT-beveiligingsproviders voor het MKB van Osterman Research in opdracht van Trend Micro.

Volgens het onderzoek nam het aantal Android-toestellen binnen het MKB met 7,1 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Voor iPhones en iPads was dit respectievelijk 3,1 en 1,9 procent. Over de afgelopen jaren rapporteerde een groeiend aantal MKB-organisaties beveiligingsincidenten door web- of e-mailgebruik. Tussen 2007 en 2012 is er een groei van 35 procent in webaanvallen en een toename van twaalf procent in e-mailaanvallen waar te nemen. 

Mobiele apparaten en beveiliging
Patrick Dalvinck, Regional Director Benelux bij Trend Micro: "Vandaag de dag worden er meer smartphones verkocht dan computers. Terwijl bij de ontwikkeling van bedrijfssystemen beveiliging standaard wordt meegenomen, is dat bij mobiele apparaten niet het geval. Met alle bedrijfsinformatie die tegenwoordig wordt opgeslagen op mobiele apparaten en de trend dat er steeds meer gerichte aanvallen zijn op specifieke bedrijven en personen, is het risico op data verlies en diefstal groot." 

BYOD in opmars binnen MKB

Medewerkers binnen het MKB gebruiken steeds vaker hun eigen mobiele apparaten voor zakelijk gebruik. De gemiddelde MKB-er gebruikt een desktop, laptop, smartphone, tablet en een thuiscomputer met meerdere applicaties. Voor cybercriminelen is het dan ook eenvoudig binnen te dringen in een MKB-organisatie. Ze gebruiken hiervoor technieken als het besmetten van endpoints met malware en social networking waarbij de apparaten met Android en iOS het meest populair zijn. 

Miljard dollar diefstal
Gegevensdiefstal wordt steeds kostbaarder. Alleen vorig jaar al is er meer dan een miljard dollar gestolen van bankrekeningen van MKB-bedrijven. Naast consequenties als financieel verlies of potentieel verlies van gevoelige gegevens, zijn MKB-ers tijd en geld kwijt aan het opschonen van de apparaten na een beveiligingsincident. Volgens Osterman Reseach kost het een IT service provider gemiddeld 72 minuten om één apparaat op te schonen. 

E-mailbeveiliging
Het onderzoek laat daarnaast zien dat 5,2 procent van de tijd van IT-ers wordt gespendeerd aan het beheer van e -mailbeveiliging. De meeste MKB-bedrijven updaten hun malware-beveiliging een paar keer per dag, waardoor ze een groter risico lopen op infectie dan bedrijven die realtime beveiliging - in de cloud - hebben geïmplementeerd. Daarnaast resulteren cloud-oplossingen in lagere kosten, minder IT-resources, tijdsbesparing als het gaat om het opschonen van apparaten en minder beheertijd.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken