Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

21 september 2012 - Branchevereniging FOSAG/NOA roept met kracht de politieke partijen op om de woningmarkt weer in beweging te brengen. Alleen zo kan de aanhoudende malaise in de nieuwbouw en het onderhoud worden bestreden.

Met name voor starters zijn extra maatregelen nodig om de woningmarkt weer op gang te krijgen. Hieronder zet de vereniging de overige punten op een rij die volgens haar aandacht verdienen in de komende kabinetsperiode.

Begroting 2013: zorg om stijgende lasten
Om het huishoudboekje van de staat op orde te krijgen zullen alle burgers de gevolgen bemerken. FOSAG/NOA is bezorgd over de toename van de loonkosten, onder andere door verhoging van de ziektekostenpremie en de generieke opslag op de premie voor het algemeen werkloosheidsfonds.

Ontslagrecht: geen zes maanden WW betaling
Wat betreft het ontslagrecht verwerpt FOSAG/NOA de plannen in het eerder gesloten Lenteakkoord om de rekening van de eerste zes maanden WW betaling bij ondernemingen te leggen. FOSAG/NOA roept de politieke partijen in de formatie op om meer rekening te houden met MKB-bedrijven die niet in staat zijn de eerste zes maanden WW-uitkering voor hun rekening te nemen.

Terugdraaien belasten van reiskosten woon-werkverkeer
FOSAG/NOA vindt dat de nieuwe kamermeerderheid voor behoud van het onbelaste woon-werkverkeer de daad bij het woord moet voegen. Laat deze partijen slagvaardig handelen om dit daadwerkelijk voor 2013 waar te maken.

Duurzaam onderhoud: geen strooigoed maar daadkracht
Er komt een bijdrage van 70 miljoen euro jaarlijks in een fonds voor duurzaam onderhoud. Vanaf 1 juli 2013 heeft het kabinet twintig miljoen euro extra beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze maatregelen hebben echter het karakter van ‘strooigoed’. Verduurzaming van de gebouwde omgeving heeft meer impulsen nodig.

Onderwijs: meer aandacht voor ambachtelijke beroepen
FOSAG/NOA pleit voor meer aandacht voor de ambachtelijke beroepen. ‘Werken met de handen’ verdient ook in het onderwijs erkenning. Technisch onderwijs verdient een prominentere plaats in het onderwijsbeleid. 

Miljoenennota: FOSAG/NOA steunt de centrales VNO-NCW en MKB Nederland

FOSAG/NOA stelt zich op achter de centrale ondernemersorganisaties wat betreft het terugdringen van de administratieve lasten, innovatief ondernemerschap en het stimuleren van de verdiencapaciteit van het bedrijfsleven als geheel.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.