Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Groene ondernemer door naar finale Postcode Lottery Green Challenge

19 september 2012 - Daan Weddepohl uit Amsterdam staat aanstaande zondag samen met Molly Morse uit de Verenigde Staten en Nick Gerritsen uit Nieuw-Zeeland in de finale van de Postcode Lottery Green Challenge 2012 in New York.

Weddepohl maakt kans op 500.000 euro om zijn groene plan - Peerby.nl, de website waarmee men makkelijk en snel spullen kan lenen en huren van mensen in de buurt – te realiseren. 

Finale
De finale van de Green Challenge vindt plaats in New York op zondag 23 september. Daar wordt tijdens een speciaal diner - georganiseerd in samenwerking met de jaarlijkse Clinton Global Initiative bijeenkomst - bekendgemaakt welke finalist de hoofdprijs van 500.000 euro ontvangt. De andere twee finalisten krijgen een bedrag van 100.000 euro voor hun groene plan.
"Fantastisch dat we door zijn naar de finale in New York en dat de vakjury de potentie van Peerby inziet. Met het prijzengeld kunnen we de website uitbouwen en buurtgenoten in Nederland en daarbuiten met elkaar in contact brengen zodat zij spullen van elkaar kunnen lenen of huren. Zo hoef je geen spullen meer te kopen die je weinig gebruikt en spaar je het milieu, terwijl je aan de andere kant de mensen in je buurt beter leert kennen," aldus Weddepohl.

Peerby
Iedereen kent wel van die momenten dat ueven iets nodig hebt wat uzelf niet hebt, zoals een grasmaaier, boormachine of partytent. Mensen in uw buurt hebben vast wat u zoekt, dus waarom zou u het kopen of lenen? Maar hoe bereikt u die mensen? Stel uw vraag op peerby.nl en de makers vragen voor u rond. Als een buur heeft wat uzoekt, krijgt u een berichtje en kunt u met elkaar afspreken.
Een achtste deel van alle CO2 emissie in de wereld komt van de productie van consumptiegoederen. Door spullen te delen met elkaar hoeft er minder geproduceerd te worden. Het is dus goed voor het milieu, goed voor de buurt en goed voor uw portemonnee.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.