Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Scan toont kansen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

14 september 2012 - Ondernemers die willen weten hoe ver zij zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) volgens de MVO-richtlijn ISO 26000, kunnen hun bedrijfsvoering scannen op startenmetiso26000.nl.

Binnen tien minuten krijgen zij een indruk van de onderdelen waarop zij al goed scoren en de delen waar nog winst valt te boeken. De nieuwe scan is ontwikkeld door MVO Nederland, NEN en Agentschap NL.
Nelleke Jacobs, manager Kennis & Leren bij MVO Nederland: "Veel ondernemers zijn al bezig met onderdelen van ISO 26000, maar zijn zich daar niet altijd van bewust. De scan biedt een snelle manier om te ontdekken waar de verbeterkansen liggen."
De scan is gekoppeld aan de website MVO-wegwijzer ISO 26000. De uitslag van de scan maakt voor ondernemers in één oogopslag zichtbaar hoe zij scoren op MVO volgens ISO 26000, zodat zij daarna gericht tips en informatie kunnen vergaren binnen de wegwijzer. 

Over ISO 26000

ISO 26000 is een internationale richtlijn voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties. De richtlijn helpt bedrijven en organisaties om MVO te begrijpen en om op een praktische manier met MVO aan de slag te gaan.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.