Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers vinden zich het meest in de standpunten van SGP

12 september 2012 - Een ruime meerderheid (64 procent) van de Nederlandse ondernemers vindt dat de onbelaste reiskostenvergoeding gehandhaafd dient te worden. Van de zeven belangrijke ondernemersthema’s die nu spelen in de politiek zijn ondernemers hierover het meest eensgezind.

Dit blijkt uit de analyse van Het Unique Kieskompas voor Ondernemers, dat ondernemers hebben geraadpleegd om hun politieke stem te bepalen. De andere thema’s waarvan Unique de standpunten per politieke partij in het kompas heeft verwerkt, zijn pensioen, topinkomens, ontslagrecht, verhoging BTW-tarief, innovatiebeleid en vennootschapsbelasting. 

Onbelaste reiskostenvergoeding
Het standpunt over de handhaving van onbelaste reiskostenvergoeding, waar 64 procent van de ondernemers zich mee identificeert, is afkomstig van PVV, PvdA, SGP, VVD, SP en CDA. De overige ondernemers nemen de volgende standpunten in: zestien procent vindt dat er een gerichte km-heffing moet komen die rekening houdt met het tijdstip en de plaats van het autoverkeer, twaalf procent is van mening dat de onbelaste reiskostenvergoeding grotendeels teruggedraaid dient te worden. Tot slot wil acht procent van de ondernemers dat automobilisten geen belastingvoordeel krijgen, maar dat deze ten gunste komt van de openbaar-vervoer-reizigers. 

Ondernemersstandpunten
Per thema volgt hieronder het standpunt dat het meest door de ondernemers wordt ingenomen. Daarnaast is per thema de politieke partij vermeld die zich bij het standpunt aansluit.
- Pensioen: SGP
35 procent van de ondernemers vindt dat de AOW-leeftijd geleidelijk opgeschroefd moet worden naar 67 om de leeftijd vervolgens te koppelen aan de levensverwachting.
- Topinkomens: Christen Unie
29 procent van de ondernemers vindt dat het uitkeren van hoge bonussen aan topinkomens ontmoedigd moet worden door zowel de verstrekker als de ontvanger.
- Ontslagrecht: VVD
27 procent van de ondernemers vindt dat het bedrijven makkelijker moet worden gemaakt om werknemers in dienst te nemen en dat daarnaast de kantonrechterformule en de gang naar het UWV moet worden afgeschaft.
- BTW-tarief: PVDA
51 procent van de ondernemers vindt dat het BTW-tarief niet verhoogd moet worden.
- Innovatiebeleid: CDA
27 procent van de ondernemers vindt dat bedrijven die initiatieven nemen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en sociale innovatie gesteund moeten worden door de overheid.
- Vennootschapsbelasting: SGP
24 procent van de ondernemers vindt dat de vennootschapsbelasting moet worden verlaagd om een prikkel te geven aan ondernemers en om de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven te vergroten.

De standpunten van SGP komen het meest voor in de ranking van meest genoemde standpunten per ondernemersthema. Op basis daarvan blijken ondernemers zich het meest met deze partij te identificeren.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.