Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Eerste MKB-innovatievoucher uitgereikt

11 september 2012 - André Jansen van Maan Engineering uit Raalte heeft afgelopen donderdag de eerste MKB-innovatievoucher van de provincie Overijssel uitgereikt gekregen. Hij ontving een cheque van ruim 2.500 euro uit handen van Theo Rietkerk, gedeputeerde economie, energie en innovatie.

De provincie Overijssel heeft onlangs 750.000 euro beschikbaar gesteld om MKB-ondernemers te ondersteunen bij het vernieuwen van producten en productieprocessen. De MKB-innovatievoucher richt zich op innovaties in kunststoffen en coatings, textielrecycling, geavanceerde materialen en composieten. De subsidie bedraagt minimaal 2.500 euro en kan oplopen tot 10.000 euro.
MKB’ers kunnen met de vouchers onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit inkopen bij een van de vier Overijsselse open innovatiecentra: Polymer Science Park, OICAM, Texperium en TPRC. De voucher draagt voor 50 procent bij in de kosten van het innovatiewerk en helpt ondernemers versneld te innoveren en innovaties te testen. 

Onpartijdig

Maan Engineering, de eerste deelnemer, zet de MKB-innovatievoucher in bij het Polymer Science Park voor onderzoek naar het beste materiaal voor een buis met verschillende diameters voor de tuinbouw. Die moet straks in 3D geproduceerd worden. André Jansen: "Door het onderzoek neer te leggen bij het Polymer Science Park heb ik de garantie dat er heel breed gekeken wordt naar het meest geschikte materiaal. Een commerciële partij pakt eerder de kunststof waar hij zelf in gespecialiseerd is. Het voordeel van een open innovatiecentrum is toch dat ze onpartijdig zijn en veel kennis in huis hebben."
De innovatievouchersregeling loopt tot 2016 en is primair bedoeld voor het MKB in Overijssel.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.