Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 november 2010
 

Ondernemer scoort met verkoop virtueel vastgoed

 
 

Niet alleen met echt vastgoed valt geld te verdienen, dat geldt ook voor virtueel onroerend goed. Kijk maar naar Jon Jacobs, voormalig acteur en scenarioschrijver. Vorige week verkocht hij zijn virtuele club in het online spel Entropia Universe voor 635.000 dollar.

Vijf jaar geleden kocht hij de virtuele grond voor 100.000 dollar en toverde de plek om tot ‘Club Neverdie’: een combinatie van een winkelcentrum, stadion en nachtclub waar Jacobs allerlei virtuele goederen verkocht. Dit leverde hem zo’n 200.000 dollar per jaar op. Tegelijkertijd richtte hij Neverdie Studios op, van waaruit inmiddels dertien mensen zich bezig houden met het creëren van waardevolle plekken binnen virtuele werelden. Inmiddels heeft Jacobs in samenwerking met MTV een nieuwe virtuele wereld opgezet: RockTropia. 

Wanhoopsdaad
De investering in virtuele grond in het spel Entropia Universe bekostigde Jacobs met het afsluiten van een hypotheek op zijn niet-virtuele huis. Een wanhoopsdaad die erg goed uit is gepakt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken