Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 november 2010
 

Ondernemer scoort met verkoop virtueel vastgoed

 
 

Niet alleen met echt vastgoed valt geld te verdienen, dat geldt ook voor virtueel onroerend goed. Kijk maar naar Jon Jacobs, voormalig acteur en scenarioschrijver. Vorige week verkocht hij zijn virtuele club in het online spel Entropia Universe voor 635.000 dollar.

Vijf jaar geleden kocht hij de virtuele grond voor 100.000 dollar en toverde de plek om tot ‘Club Neverdie’: een combinatie van een winkelcentrum, stadion en nachtclub waar Jacobs allerlei virtuele goederen verkocht. Dit leverde hem zo’n 200.000 dollar per jaar op. Tegelijkertijd richtte hij Neverdie Studios op, van waaruit inmiddels dertien mensen zich bezig houden met het creëren van waardevolle plekken binnen virtuele werelden. Inmiddels heeft Jacobs in samenwerking met MTV een nieuwe virtuele wereld opgezet: RockTropia. 

Wanhoopsdaad
De investering in virtuele grond in het spel Entropia Universe bekostigde Jacobs met het afsluiten van een hypotheek op zijn niet-virtuele huis. Een wanhoopsdaad die erg goed uit is gepakt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken