Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 september 2012
 

MKB-Nederland werkt samen met ICC

 
 

MKB-Nederland gaat samenwerken met de International Chamber of Commerce (ICC) Nederland. Hiermee willen de organisaties in deze verkiezingstijd het belang van export voor het Nederlandse mkb extra onderstrepen.

Het aandeel van mkb-bedrijven op de internationale markt groeit. In een eerder gelanceerde campagne over de betekenis van Europa voor export en banen, benadrukte MKB-Nederland dat Nederland jaarlijks 180 miljard euro aan export verdient. MKB-bedrijven nemen meer dan de helft voor hun rekening. Ook in twee andere onderzoeken, van de ABN Amro en het Centraal Planbureau, worden de groeiende cijfers bevestigd. Door een nauwe samenwerking met ICC Nederland aan te gaan, wil MKB-Nederland bijdragen aan het verzilveren van de nog onbenutte kansen voor mkb-bedrijven. 

Internationale standaarden voor export

ICC Nederland zorgt er voor dat Nederlandse mkb-bedrijven internationaal onder de beste voorwaarden zaken kunnen doen. Een gelijk speelveld en eerlijke concurrentie zijn speerpunten van de organisatie. ICC staat voor open, grensoverschrijdende handel en investeringen, en wereldwijde economische integratie als drijvende kracht achter duurzame groei, werkgelegenheid en welvaart. ICC streeft er daarnaast naar dat bedrijven wereldwijd standaard verkoopcontracten of leveringsvoorwaarden gaan gebruiken. Iets waar vooral kleinere bedrijven enorm van kunnen profiteren.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken