Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 september 2012
 

MKB-Nederland werkt samen met ICC

 
 

MKB-Nederland gaat samenwerken met de International Chamber of Commerce (ICC) Nederland. Hiermee willen de organisaties in deze verkiezingstijd het belang van export voor het Nederlandse mkb extra onderstrepen.

Het aandeel van mkb-bedrijven op de internationale markt groeit. In een eerder gelanceerde campagne over de betekenis van Europa voor export en banen, benadrukte MKB-Nederland dat Nederland jaarlijks 180 miljard euro aan export verdient. MKB-bedrijven nemen meer dan de helft voor hun rekening. Ook in twee andere onderzoeken, van de ABN Amro en het Centraal Planbureau, worden de groeiende cijfers bevestigd. Door een nauwe samenwerking met ICC Nederland aan te gaan, wil MKB-Nederland bijdragen aan het verzilveren van de nog onbenutte kansen voor mkb-bedrijven. 

Internationale standaarden voor export

ICC Nederland zorgt er voor dat Nederlandse mkb-bedrijven internationaal onder de beste voorwaarden zaken kunnen doen. Een gelijk speelveld en eerlijke concurrentie zijn speerpunten van de organisatie. ICC staat voor open, grensoverschrijdende handel en investeringen, en wereldwijde economische integratie als drijvende kracht achter duurzame groei, werkgelegenheid en welvaart. ICC streeft er daarnaast naar dat bedrijven wereldwijd standaard verkoopcontracten of leveringsvoorwaarden gaan gebruiken. Iets waar vooral kleinere bedrijven enorm van kunnen profiteren.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken