Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 september 2012
 

Ondernemer neemt hogere btw eerst voor eigen rekening

 
 

Ondernemers in de meeste sectoren zullen de hogere btw dit jaar nog niet volledig doorberekenen aan hun klanten. Dat blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau, zo schrijft de Telegraaf.


De btw voor de meeste goederen gaat per 1 oktober van 19 naar 21 procent, maar volgens ING zal de opbrengt in 2012 voor een deel uit de zak van de ondernemer komen. Vooral in de detailhandel non-food en in de bouw lijkt een volledige doorberekening uitgesloten, aldus ING. Beide sectoren hebben al last van een lage koopbereidheid en een hevige prijsconcurrentie. Als ondernemers het tarief van 21 procent directe doorberekenen, prijzen ze zich voor de korte termijn uit de markt.


Bron: Telegraaf
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken