Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 september 2012
 

Ondernemer neemt hogere btw eerst voor eigen rekening

 
 

Ondernemers in de meeste sectoren zullen de hogere btw dit jaar nog niet volledig doorberekenen aan hun klanten. Dat blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau, zo schrijft de Telegraaf.


De btw voor de meeste goederen gaat per 1 oktober van 19 naar 21 procent, maar volgens ING zal de opbrengt in 2012 voor een deel uit de zak van de ondernemer komen. Vooral in de detailhandel non-food en in de bouw lijkt een volledige doorberekening uitgesloten, aldus ING. Beide sectoren hebben al last van een lage koopbereidheid en een hevige prijsconcurrentie. Als ondernemers het tarief van 21 procent directe doorberekenen, prijzen ze zich voor de korte termijn uit de markt.


Bron: Telegraaf
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken