Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
31 augustus 2012
 

Ondernemer kiest op 12 september als ondernemer

 
 

Standpunten van politieke partijen op het gebied van ondernemerschap spelen een grote rol (75 procent) in de keuze van ondernemers. Ook vinden ondernemers standpunten met betrekking tot Europa erg belangrijk (73 procent).

Dit blijkt uit onderzoek onder het ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel

Weinig vertrouwen
Met 1,5 miljoen ondernemingen en ruim 860.000 zzp’ers zijn kiezende ondernemers een zeer belangrijke doelgroep voor de politieke partijen. Uit het onderzoek van het ondernemerspanel blijkt echter dat er een hoop missiewerk voor de partijen te doen is. Ondernemers hebben namelijk geen of weinig vertrouwen in de politiek als geheel (57 procent). Dat terwijl ‘de politiek’ grote invloed heeft op de uiteindelijke bedrijfsvoering/winst. Van de ondernemers ondervond 81 procent in 2012, tot nu toe, invloed van de politiek op de bedrijfsvoering/winst. Dit effect was daarnaast overwegend negatief (44,9 procent negatief, 32 procent neutraal, 3,7 procent positief, 14,6 procent geen effect, 4,7 procent weet niet). 

Politieke standpunten
Voor de politieke partijen staat er duidelijk veel op het spel. Ondernemers zijn een grote en belangrijke doelgroep die direct invloed van de politiek ervaren. Om ondernemers inzicht te geven in de verschillende verkiezingsprogramma’s heeft de Kamer van Koophandel een speciale pagina geplaatst op haar website. Op deze pagina worden de standpunten van de verschillende politieke partijen op het gebied van ondernemerschap neutraal en feitelijk op een rij gezet. Op deze manier wil de Kamer van Koophandel ondernemers en politiek met elkaar verbinden.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken