Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Loek Hermans voorzitter Europese federatie MKB-organisaties

22 november 2010 - Loek Hermans, nu nog voorzitter van MKB-Nederland, is in Brussel gekozen tot voorzitter van UEAPME, de Europese federatie van MKB-organisaties. Hermans gaat zich in Brussel vooral focussen op de Small Business Act, het Europese programma om de groei en het concurrentievermogen van het MKB te vergroten.

UEAPME is de pan-Europese koepel van 85 MKB-organisaties in meer dan 30 landen en vertegenwoordigt zodoende meer dan twaalf miljoen kleine en middelgrote bedrijven. UEAPME vormt de spreekbuis van het MKB richting de Europese politieke instellingen en vertegenwoordigt samen met BusinessEurope de werkgevers in de Europese sociale dialoog. 

Speerpunten
Naast de focus op de Small Business Act zal Hermans zich tijdens zijn Europese voorzitterschap vooral gaan bezighouden met vermindering van de administratieve regeldruk, een betere deelname van het MKB in Europese innovatieprogramma’s en een interne markt met minder obstakels voor het kleinbedrijf.  Het UEAPME-voorzitterschap van Loek Hermans geldt voor een periode van twee jaar, met een mogelijke verlenging van nog eens twee jaar.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.