Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 augustus 2012
 

Vijf genomineerden voor de Prijs voor de Economie 2012

 
 

Vijf bedrijven zijn genomineerd voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2012. Vanaf heden kan er gestemd worden op lingerieketen Hunkemöller, motor- en ventilatorenspecialist Ziehl-Abegg, machinebouwer GDO, veilingcombinatie Veiling Rhein Maas en cosmeticaketen Rituals.

De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) heeft hen uit in totaal 31 aanmeldingen geselecteerd. De verkiezing op de website van de Handelskamer, www.dnhk.org, duurt nog tot en met 21 september 2012. 

Innovaties en successen
De Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie beloont bijzondere innovaties en successen in het grensoverschrijdende bedrijfsleven. Hij wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt en geldt als gerenommeerde onderscheiding op dit gebied. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door camper- en caravanfabrikant Knaus Tabbert uit het Beierse Jandelsbrunn.  "De aanmeldingen waren ook dit jaar weer van hoog niveau," zegt DNHK-voorzitter Thomas Hoyer. "De nominaties weerspiegelen onze wens om vooral handels- en industrieondernemingen te onderscheiden, die er in het internationale bedrijfsleven uitspringen. Alle vijf de kandidaten vormen hiervoor uitstekende voorbeelden." 

Rituals
Het Amsterdamse cosmeticaconcern Rituals is met zijn logo niet meer weg te denken uit vele binnensteden. De keten met wellnessartikelen, die pas twaalf jaar geleden werd opgericht, heeft inmiddels ook de Duitse markt succesvol betreden. Met een groei van 29 procent in slechts drie jaar tijd en inmiddels 31 filialen heeft Rituals een indrukwekkend succesverhaal geschreven. Aan het eind van het jaar moet het aantal Duitse winkels de 40 gepasseerd zijn. 

Ziehl-Abegg
Het Duitse bedrijf Ziehl-Abegg uit Künzelsau behoort tot de wereldtop op het gebied van ventilatoren en aandrijfsystemen. Samen met Nederlandse ingenieurs van e-Traction uit Apeldoorn heeft Ziehl-Abegg een nieuw systeem voor elektrisch aangedreven bedrijfswagens ontwikkeld. Het zogenaamde ZAWheel fungeert als motor in de wielnaaf, zonder tussenkomst van energievreters als versnellingsbak of differentieel. Remenergie wordt direct weer in stroom omgezet en naar de accu’s geleid. Voor deze innovatie, die in september als wereldprimeur op de IAA-bedrijfswagenbeurs in Frankfurt am Main wordt gepresenteerd, werd Ziehl-Abegg genomineerd. 

Tuinbouwveilingen
Een unieke joint-venture ontstond in november 2010 uitgerekend tussen de twee grootste tuinbouwveilingen van Nederland en Duitsland. Landgard en FloraHolland bundelen sindsdien in het Euregiogebied Rhein-Maas de veilingactiviteiten van drie veilinglocaties (Herongen, Lüllingen en Venlo) op één locatie in Straelen-Herongen. Daarmee hebben ze niet alleen hun competenties samengevoegd en hun dienstverlening verbeterd, maar ook het concurrentievermogen van de gehele regio versterkt – reden voor de nominatie door de DNHK. 

GDO
GDO B.V. uit het Limburgse Eygelshoven is al meerdere decennia actief voor internationale opdrachtgevers uit onder andere de automotive, energie en life sciences. Als ervaren machinebouwer ontwikkelde GDO voor de Duitse toeleverancier SHW Automotive een productielijn voor een nieuw soort nokkenasversteller, die de CO2-emissie van verbrandingsmotoren verder reduceert. Zonder deze Nederlandse productielijn kon de nokkenasversteller niet economisch rendabel in Duitsland geproduceerd worden. Nu is het mogelijk om deze innovatie letterlijk ‘made in Germany’ aan te bieden. 

Hunkemöller
De internationale lingerieketen Hunkemöller is met meer dan 500 verkooppunten in zeventien landen de grootste lingeriespecialist van Europa. Ook in Duitsland is Hunkemöller de grootste lingerieketen en groeit er sneller dan iedere andere Nederlandse handelsonderneming. Met behulp van een ambitieuze strategie wil het bedrijf het aantal filialen binnen drie jaar uitbreiden van 145 naar 250. Een grootscheepse reclamecampagne met de in beide landen bekende televisiester Sylvie van der Vaart moet hieraan bijdragen. Deze inzet op de Duitse markt wordt door de Handelskamer beloond met een nominatie voor de Prijs voor de Economie. 

Prijsuitreiking
De winnaar van de Prijs voor de Economie 2012 wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 10 oktober 2012 in het hoofdkantoor van Miele Nederland in Vianen bekend gemaakt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken