Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 augustus 2012
 

'Een Rus is een Brabander in het kwadraat'

 
 

Met Russen is het goed zakendoen. "Er zijn meer raakvlakken dan je zou denken," zegt Robert Nahon van de bilaterale stichting Venster naar Rusland (VNR) in Uden. "Sterker nog: Russen zijn Brabanders in het kwadraat."

Dat is de verrassende insteek van zijn lezing op 11 september tijdens de Regio Business Dagen in Eindhoven waar ook historicus Maarten van Rossem zal spreken.
Brabanders en Russen, wat hebben die nou gemeenschappelijk? Een groter verschil lijkt haast niet denkbaar. Robert Nahon: "Als je een Rus op straat ziet, heeft hij vaak een norse uitdrukking. Dat komt door de Sovjettijd, waarin het verstandig was om zo min mogelijk uit de toon te vallen. Maar kom je in zijn huis, dan is het de meest joviale man die je tegen kunt komen. Doel van het leven is genieten, vindt een Rus. Daarom wordt er ook weinig gespaard: alles gaat op aan wat het leven direct aangenamer maakt." 

Vertrouwen
In besloten kring gaan Russen helemaal los, volgens de senior consultant van VNR. Als u vanuit uw zakelijke betrokkenheid bij een Rus thuis wordt uitgenodigd, bent u volgens hem echt op de goede weg. "Er wordt gedronken, veel gedronken, en daarna wordt er gezongen en gedanst. En er worden veel toosts uitgebracht; op de gasten, op de wereld, op de mooie vrouwen in de wereld enzovoorts. Op zulke avonden, waarin vertrouwen ontstaat in een goede en langdurige samenwerking, wordt vaak wel zo'n tien keer getoost." 

Russische zakencultuur
Tijdens de presentatie op de Regio Business Dagen gaat Robert Nahon verder in op de Russische (zaken)cultuur, want hoewel het tij niet meezit, is Rusland voor ondernemers een zeer kansrijk land. Vanwege de vele veranderingen die op stapel staan, biedt het onlangs tot de Wereldhandelsorganisatie toegetreden Rusland veel mogelijkheden voor bedrijven in uiteenlopende branches. Ook daaraan zal hij tijdens zijn lezing aandacht besteden.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken