Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Relaxt personeel levert bedrijf meer winst op

24 augustus 2012 - Bedrijven bieden hun medewerkers steeds vaker flexibele werkmogelijkheden aan nu de voordelen op het gebied van motivatie en gezondheid bekender worden.

Uit onderzoek van Regus blijkt onder andere dat 52 procent van de Nederlandse werknemers de helft van de week of langer al op andere locaties dan het hoofdkantoor kan werken. Daarnaast blijkt uit het onderzoek, waarvoor meer dan 16.000 werknemers in meer dan 80 landen werden ondervraagd, dat bijna de helft van de Nederlanders (48 procent) harder zou werken voor hun bedrijf als ze hun reistijd konden verkorten. 

Extra tijd
In het onderzoek van Regus werd Nederlandse werknemers gevraagd hoe zij de tijd zouden besteden die ze zouden winnen door hun reistijd terug te dringen. De meest gekozen activiteiten waren:
• Meer tijd besteden aan sport en fitness (64 procent)
• Meer tijd besteden met partner en gezin (63 procent)
• Meer werken (48 procent)
Dit onderzoek laat zien dat als bedrijven hun medewerkers flexibeler laten werken, niet alleen de gezondheid, motivatie en loyaliteit van hun personeel zou verbeteren, maar ook de algehele productiviteit omdat medewerkers meer zouden gaan werken. Dit bevestigt een eerder onderzoek van Regus, dat liet zien dat 72 procent van de bedrijven wereldwijd een productiviteitstoename had vastgesteld als direct resultaat van flexibeler werken. 

Ontspannen en productief
Eduard Schaepman, algemeen directeur Regus Nederland merkt op: "Hoewel veel medewerkers al kunnen kiezen uit verschillende werklocaties, moet er nog veel gebeuren om alle werknemers te laten profiteren van flexibelere werkomstandigheden. De voordelen van flexibel werken zijn tweeledig: aan de ene kant zijn werknemers meer ontspannen en gezonder, en aan de andere kant zijn ze ook productiever, waardoor ook het bedrijf profiteert."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.