Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 augustus 2012
 

Biesheuvel aan politiek: stop met lastenverhoging

 
 

Geen belastingverhogingen en anderen lastenverzwaringen meer voor ondernemers. MKB Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel doet in een brief onder ander deze oproep aan alle lijsttrekkers van de politieke partijen.

Volgens Biesheuvel heeft vooral de btw-verhoging veel kwaad bloed gezet het mkb, zo schrijft MKB Servicedesk

Optimisten

Ondernemers zijn volgens Biesheuvel van nature optimisten, mensen die zich wel door tegenslag heenslaan. Tegelijkertijd hebben ze behoefte aan duidelijkheid nu de economie onzeker blijft. In de brief aan de lijsttrekkers roept de voorzitter van MKB-Nederland de toekomstige regeerders en oppositieleiders op die duidelijkheid te geven. 

Investeren

Naast de oproep voor grote overheidsbezuinigingen, wil Biesheuvel onder andere dat het nieuwe kabinet de euro onvoorwaardelijk blijft steunen. Hij stelt dat een derde van ons inkomen direct voortkomt uit het buitenland. Geld dat weer in eigen land wordt uitgegeven, en essentieel is voor de groei van onze economie. De MKB-voorzitter wil dan ook dat nieuwe initiatieven voor kredietverlening volop de ruimte krijgen. Daarnaast wijst hij op de zware werkgeverslasten voor mkb-ondernemers zoals twee jaar loon doorbetalen bij ziekte. Tenslotte roept Biesheuvel op de vermogenspositie van pensioenfondsen gunstiger te berekenen zodat zij niet hoeven te korten op de pensioenen.


Bron: MKB Servicedesk
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken