Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Biesheuvel aan politiek: stop met lastenverhoging

23 augustus 2012 - Geen belastingverhogingen en anderen lastenverzwaringen meer voor ondernemers. MKB Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel doet in een brief onder ander deze oproep aan alle lijsttrekkers van de politieke partijen.

Volgens Biesheuvel heeft vooral de btw-verhoging veel kwaad bloed gezet het mkb, zo schrijft MKB Servicedesk

Optimisten

Ondernemers zijn volgens Biesheuvel van nature optimisten, mensen die zich wel door tegenslag heenslaan. Tegelijkertijd hebben ze behoefte aan duidelijkheid nu de economie onzeker blijft. In de brief aan de lijsttrekkers roept de voorzitter van MKB-Nederland de toekomstige regeerders en oppositieleiders op die duidelijkheid te geven. 

Investeren

Naast de oproep voor grote overheidsbezuinigingen, wil Biesheuvel onder andere dat het nieuwe kabinet de euro onvoorwaardelijk blijft steunen. Hij stelt dat een derde van ons inkomen direct voortkomt uit het buitenland. Geld dat weer in eigen land wordt uitgegeven, en essentieel is voor de groei van onze economie. De MKB-voorzitter wil dan ook dat nieuwe initiatieven voor kredietverlening volop de ruimte krijgen. Daarnaast wijst hij op de zware werkgeverslasten voor mkb-ondernemers zoals twee jaar loon doorbetalen bij ziekte. Tenslotte roept Biesheuvel op de vermogenspositie van pensioenfondsen gunstiger te berekenen zodat zij niet hoeven te korten op de pensioenen.


Bron: MKB Servicedesk Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.