Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vliegenlarven winnen Green Talent competitie

22 augustus 2012 - Imtech heeft een plan om vliegenlarven te gebruiken om dierlijke mest om te zetten in eiwitten voor voedsel en andere bruikbare grondstoffen, beloond met de eerste prijs in de Imtech Green Talent competitie.

Volgens de jury gaat het idee van de Belgische Johan Jacobs in op een van de grote technologische uitdagingen van de nabije toekomst: hoe we op een duurzame manier de voedselketen kunnen sluiten en deze tegelijkertijd productiever kunnen maken in de zoektocht naar mogelijkheden om negen miljard mensen te voeden. 

Andere finalisten
Twee andere concepten die de finale haalden waren een ontziltingsinstallatie van Reinoud Feenstra die 24 uur per dag operationeel is op zonne-energie zonder gebruik te maken van accu’s, en een vinding van Arne Oldemenger om duurzame energie op te slaan in gebouwen. De winnaar krijgt – naast een geldbedrag van 2.500 euro – ondersteuning van Imtech bij het verder uitwerken van het idee. 

Groene techneuten waar ook ter wereld

Met ‘Imtech Promotes Green Talent’ mikte Imtech op ‘groene techneuten’ buiten en binnen Imtech, waar dan ook ter wereld, wat resulteerde in inzendingen zelfs uit Afrika en Pakistan. De wedstrijd verliep volledig via de social media. Op Facebook konden de deelnemers hun idee toelichten en reageren op vragen en opmerkingen. Deze pagina’s zijn meer dan 80.000 maal bekeken. Ook was er een speciale campagnefilm te bekijken via het Youtube kanaal van Imtech. De promotie verliep via Twitter en Facebook.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.